Oranjewoud, Gemeente Veldhoven zet koers naar duurzame ontwikkeling

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/08/2010 11:56
De gemeente Veldhoven heeft voor haar nieuwe milieubeleidsplan en programma duidelijk gekozen voor een duurzaamheid. Oranjewoud heeft dit proces begeleid. Het is geen traditioneel milieubeleidsplan geworden waarin de taakvelden zijn beschreven, maar een plan gericht op duurzaamheid, open communicatie en samenwerking met inwoners en maatschappelijke partners. Wethouder Ramaekers heeft het nieuwe plan aan de pers gepresenteerd.

De gemeenteraad heeft in een aantal bijeenkomsten, waarbij ook vertegenwoordigers van maatschappelijke partners aanwezig waren, expliciet gekozen voor inzet op duurzame ontwikkeling. Deze ontwikkeling vraagt op diverse fronten een andere wijze van werken van de gemeente. Focus op duurzaamheid, communicatie en samenwerking zijn leidende principes geworden. Alle projecten, activiteiten en beleidsnota's worden gestuurd door deze principes. Uiteindelijk zal Veldhoven door samenwerking 'duurzame ontwikkeling' steeds beter gaan invullen.

Aardig is bovendien om te vermelden dat in Veldhoven, ondanks dat ook daar moet worden bezuinigd, de gemeenteraad akkoord is gegaan met het aantrekken van extra formatieplaatsen om de switch naar een duurzamer Veldhoven te maken.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL