Ordina kondigt maatregelen aan voor rendementsverbetering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/12/2008 08:05
Ordina kondigt maatregelen aan voor structurele rendementsverbeteringen in 2009 en verder. Deze maatregelen volgen op de publicatie van de halfjaarcijfers, waarin het bedrijf aankondigde een rendementsverbetering van EUR 10 miljoen per jaar te willen realiseren. Om in een verslechterende markt een gezonde financiƫle positie te blijven behouden heeft Ordina de maatregelen voor rendementsverbetering uitgebreid.

Rendementsverbetering
Door de organisatie in Nederland beter te stroomlijnen en zich te richten op het behalen van schaal- en synergievoordelen verwacht Ordina het rendement vanaf 2010 met in totaal EUR 25 miljoen per jaar te verbeteren. Dit is meer dan een verdubbeling van de in augustus jongstleden aangekondigde verbetering van EUR 10 miljoen per jaar. In 2009 leveren de maatregelen naar verwachting een verbetering op van EUR 15 miljoen. De eenmalige kosten die verband houden met de maatregelen bedragen naar verwachting tussen EUR 20 en 25 miljoen en zullen zoveel mogelijk ten laste komen van het resultaat over 2008.

Reductie van kosten en arbeidsplaatsen
De maatregelen richten zich op het centraliseren van ondersteunende activiteiten en reductie van overhead kosten. Daarnaast leiden de maatregelen tot een verlies van circa 350 arbeidsplaatsen, waarvan een derde overhead. De reductie van arbeidsplaatsen vindt in de loop van volgend jaar plaats. Ordina is reeds in overleg met de ondernemingsraad.

Op 3 maart 2009 presenteert Ordina de jaarcijfers over 2008.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL