McGregor neemt ADAM Menswear over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/01/2005 08:07
McGregor Fashion Group N.V. maakt bekend dat zij in principe overeenstemming heeft bereikt omtrent de overname van Adam Menswear B.V. De verkopende partij is Euretco B.V. uit Breda.

Adam Menswear is een keten van 45 herenmode winkels in Nederland. De omzet in 2004 bedroeg circa euro 23 miljoen en het bedrijf heeft 115 mensen (FTE’S) in dienst.

In de komende weken zal een boekenonderzoek worden verricht en zullen gesprekken plaatsvinden met de ondernemingsraden van Euretco en Adam. McGregor verwacht dat de transactie eerste helft februari a.s. gefinaliseerd kan worden. Dan zullen nadere mededelingen worden gedaan.

Driebergen-Rijsenburg, 4 januari 2005

Profiel McGregor Fashion Group N.V.
McGregor Fashion Group, opgericht in 1993, is een Europees modehuis dat zich richt op het ontwerpen, inkopen, marketen, distribueren en verkopen van heren, dames en junior merkkleding in het hogere marktsegment. McGregor en Gaastra zijn de belangrijkste merken van de groep. Tot de groep behoren verder de dress-shirt-merken Dimaggio, King, Elmior en Royal Cotton.

In de strategie van McGregor Fashion Group staat het merkenbeleid centraal. De merken McGregor, Gaastra en de shirtmerken zijn gepositioneerd in het hogere segment van de markt. De merken ontlenen hun succes aan bewezen duurzaamheid, een heldere identiteit en een consistent uitgedragen imago. Die onderscheidende kracht dient ook van nieuw te acquireren merken uit te gaan.

De McGregor merkencollecties worden gedistribueerd naar circa 3000 onafhankelijke zogeheten ´multibrand´ winkels in 20 landen in West en Oost Europa en het Midden-Oosten. Daarnaast worden de McGregor collecties op de markt gebracht via een netwerk van 33 eigen McGregor shops en 17 McGregor shops op franchise basis en via de McGregor Shop-in-the-Shop formule op 122 locaties in vooraanstaande Europese warenhuizen.

Distributie van dress shirts vindt voornamelijk plaats op de Nederlandse markt via zelfstandige herenmode zaken. McGregor en Gaastra worden internationaal gedistribueerd via zelfstandige dames- en herenmode zaken, warenhuizen, Shop-in-the-Shops en eigen winkels.

Via de divisie ETP (Emergo Textile Projects) richt McGregor Fashion Group zich op het ontwikkelen van bedrijfs- en imagokleding. Veel grotere Nederlandse ondernemingen behoren tot de afnemers van deze kleding.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL