Macintosh, HERFINANCIERING SUCCESVOL AFGEROND

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/09/2010 18:52
 Nieuwe kredietfaciliteit ter grootte van € 260 mln.
 Looptijd 5 jaar.
Macintosh Retail Group heeft een gecommitteerde kredietfaciliteit van € 260 mln afgesloten ter herfinanciering van de huidige, in maart 2011 aflopende, kredietovereenkomst. De faciliteit zal per direct worden gebruikt om bestaande faciliteiten af te lossen en voorziet gelijktijdig in de (toekomstige) financiering van werkkapitaal, investeringen en acquisities. De faciliteit van € 260 mln is een “roll over” krediet met volledige flexibiliteit ten aanzien van trekkingen en terugbetalingen. De vergoeding voor de faciliteit is gebaseerd op Euribor plus een marge die is gerelateerd aan de hoogte van de Net Debt / EBITDA ratio van Macintosh Retail Group. Evenals in de huidige overeenkomst mag deze ratio maximaal 3x bedragen. De interest coverage ratio is gehandhaafd op minimaal 3x. De verwachting is dat de nieuwe kredietfaciliteit, op basis van de huidige situatie, zal leiden tot een stijging van de financieringslasten met circa 1% per jaar. Een substantieel deel van het renterisico zal worden afgedekt. De voorwaarden van de nieuwe overeenkomst zijn flexibeler dan de huidige. Dit komt onder andere tot uitdrukking in soepelere aflossingsverplichtingen bij verkoop van bedrijfsonderdelen en een ruimere mogelijkheid om aanvullend krediet aan te trekken. Conform de huidige overeenkomst zullen er door Macintosh Retail Group geen zekerheden worden verstrekt. Wel verplicht Macintosh Retail Group zich om haar activa niet te bezwaren. De faciliteit is verstrekt door een syndicaat van 4 banken bestaande uit ABN AMRO Bank, BNP Paribas Fortis, ING Bank en Rabobank International, die ieder als Mandated Lead Arranger een gelijk deel van de faciliteit voor hun rekening nemen. Rabobank trad op als Coördinator.

Theo Strijbos, CFO van Macintosh Retail Group: “Met de herfinanciering wordt voor een lange periode een financieel gezond fundament gelegd voor de toekomst van onze onderneming. Dit is met name van groot belang in financieel nog steeds onzekere tijden. Wij kunnen ons hierdoor concentreren op de groeistrategie van Macintosh Retail Group, zowel door het openen van winkels als door overnames.”

Maastricht,
16 september 2010 Raad van Bestuur Macintosh Retail Group NV



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL