Macintosh UPDATE 2009

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/04/2009 07:33
In 2009 tot nu toe was, evenals in 2008, sprake van een moeilijke retailmarkt. De non-food detailhandelsbestedingen daalden volgens het CBS tot en met februari met 6,9%, vooral door eenafname van het volume (- 6,7%). De bestedingen in de voor Macintosh Retail Group relevante
markten stonden volgens beschikbare gegevens eveneens onder druk.
Bij Macintosh Retail Group was het omzetbeeld wisselend per sector en per winkelformule. De totale omzet tot en met 27 april 2009 lag in lijn met die over dezelfde periode in 2008.
Ook in 2009 is het beleid onverminderd gericht op het in stand houden van de brutomarge.
Vanzelfsprekend wordt eveneens gestuurd op verlaging van kosten.
Er zijn in 2009 tot nu toe geen belangrijke gebeurtenissen geweest en er hebben ook geen bijzondere transacties plaatsgevonden, die de financiële positie van Macintosh Retail Group op majeure wijze hebben beïnvloed.
Zoals ook reeds gesteld bij de publicatie van de jaarcijfers 2008, beschikt Macintosh Retail Group over sterke winkel- en productmerken en zijn de meeste van onze ketens voordeelformules of specialisten. Dit verschaft de consument in moeilijke tijden een stuk zekerheid, terwijl de mogelijkheid blijft bestaan om zichzelf met een betaalbare aankoop een plezier te doen.
Aangezien op dit moment nog steeds onvoldoende zicht bestaat op de economische
ontwikkelingen en de invloed daarvan op consumentenvertrouwen en –bestedingen, doen wij ook op dit moment geen uitspraak over de verwachte omzet- en resultaatontwikkeling van Macintosh Retail Group in (de eerste helft van) 2009.
Maastricht, 28 april 2009
Raad van Bestuur Macintosh Retail Group NV



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL