LogicaCMG Algemene Vergadering van Aandeelhouders: Trading Update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/05/2006 08:53
Vooruitlopend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die vanmiddag in Londen zal plaatsvinden, publiceert LogicaCMG de volgende trading update:

(Vergelijkingen met 2005 omzetten zijn op pro forma basis, alsof Unilog en Edinfor per 1 januari 2005 zijn geconsolideerd.).

Business in de eerste maanden van 2006 lag ver voor op dezelfde periode van vorig jaar. We hebben een voortgang van de vraag naar IT services, zoals gezien in 2005, ervaren in onze belangrijkste markten. In het Verenigd Koninkrijk hebben we een belangrijk contract aangekondigd met het Ministerie van Defensie met een waarde van £80 miljoen voor een periode van 10 jaar. In Nederland zijn we een Memorandum of Understanding (MoU) met ING overeengekomen, wat leidt tot een contract met een verwachtte waarde van EUR 200 miljoen over een periode van 6 jaar. De MoU met ING is een indicatie van voortdurende sterke vraag in financial services en een bevestiging van ons vermogen om omvangrijke outsourcingprojecten te winnen op het Europese continent. Ook in de korte termijn consulting en project assignments is de vraag toegenomen.

De autonome omzetgroei van de Groep was met 9.7% sterk in het eerste kwartaal. Dit werd ondersteund doordat Pasen in het tweede kwartaal viel en er een hoger aantal werkbare dagen in het eerste kwartaal was. De stuwende omzetkrachten in het Verenigd Koninkrijk waren Financial Services en Industry, Distribution & Transport. De omzet in Nederland was sterk in alle sectoren. In Frankrijk was de omzetgroei in het eerste kwartaal voor de gecombineerde LogicaCMG en Unilog business in lijn met onze verwachting, waarbij geprofiteerd werd van een markt die goed blijft presteren. Ondanks een complex integratie proces bleef de omzet in Duitsland stabiel. We zagen ook een toename van de omzet in Azië waar we zijn begonnen met het leveren aan telecoms operator Natrindo. De omzet in Telecoms Products lag iets boven die van dezelfde periode van vorig jaar. We blijven voorzichtig over de groeimogelijkheden voor Telecoms Products in 2006 vanwege de balans tussen omzetstromen uit bestaande en opkomende business.

Volgend op een sterk eerste kwartaal, verwachten we dat de autonome omzetgroei voor 2006 beter zal zijn dan de 5,3% van vorig jaar. We blijven medewerkers werven voor al onze belangrijkste activiteiten, de verbeterende marktomstandigheden hebben echter een moeilijkere arbeidsmarkt tot gevolg. Hierdoor zal het onvermijdelijk zijn dat er in toenemende mate gebruik zal worden gemaakt van subcontractors om aan de vraag te kunnen voldoen. In 2005 was de operationele marge voor de groep op pro-forma basis 7,2%, met 5,3% in het eerst halfjaar, dat het normale seizoenspatroon van onze business weergeeft. De kostenbesparingen met betrekking tot de Unilog acquisitie zullen in het tweede halfjaar een positief effect hebben. Hoewel we enige verbetering in de marge in het eerste halfjaar verwachten ten opzichte van vorig jaar, zal het profiel van de operationele winst tussen de eerste helft en de tweede helft het normale seizoenspatroon laten zien. Onze verwachtingen voor 2006 blijven over de gehele linie ongewijzigd.

Zoals eerder dit jaar aangekondigd, is Unilog op 13 januari 2006 officieel onderdeel geworden van de LogicaCMG Groep. We maken voortgang met een formele squeeze-out van de overgebleven aandeelhouders. Het deponeren van de buyout offer bij AMF werd op 28 april 2006 gepubliceerd. De voortgang van het integratieproces ligt in lijn met onze verwachtingen en de samenvoeging van de voormalige LogicaCMG business in Frankrijk in de Unilog structuur verloopt voorspoedig. We worden aangemoedigd door de vroegtijdige bewijzen van omzetsynergie tussen de verticale markt ervaring van LogicaCMG en de diepte van de klantrelaties van Unilog. De contracten waarbij gebruik wordt gemaakt van deze synergie die al zijn afgesloten betreffen een outsourcing contract met Franse supermarktgroep Carrefour, een SAP contract met netwerk operator SFR en een IT consulting contract met reisagent Carlson Wagonlit travel. Het integratieproces in Duitsland is, zoals verwacht, complexer. We hebben nu een samengevoegde board geïnstalleerd die verantwoordelijk is voor de activiteiten op het gebied van training, outsourcing, consulting en systeemintegratie. De gebieden met de meeste overlap zijn voornamelijk de laatste twee, waarin beide bedrijven aanzienlijke operaties hadden. Dit zijn ook de activiteiten met de grootste mogelijkheden tot kostenbesparing in Duitsland. Voor de groep als geheel verwachten we onze geplande jaarlijkse acquisitie kostenbesparingen van £19 miljoen te behalen, waarvan £10 miljoen in 2006. De totale kosten voor het bereiken van deze besparingen bedragen £28 miljoen.

Zoals gebruikelijk zal de onderneming eind juli een verdere update geven, voorafgaand aan het ingaan van de gesloten periode tot de publicatie van de interim-resultaten. De interim-resultaten zullen op 30 augustus 2006 worden gepubliceerd.

Dr. Martin Read, Chief Executive, zei het volgende:
“Business in de eerste maanden van 2006 lagen ver voor op het vorige jaar.
Onze integratie van de Unilog business verloopt zoals gepland en we worden aangemoedigd door de mogelijkheden voortkomend uit de Unilog acquisitie.
Over het geheel blijven onze verwachtingen voor het volledige jaar ongewijzigd.”








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL