Van Lanschot: winst per aandeel stijgt in 2006 met ten minste 10%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/05/2006 14:47
Vandaag sprak Van Lanschot tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders de verwachting uit dat de winst per aandeel in 2006 zal stijgen met ten minste 10%.

"Met de eerste vier maanden is 2006 veelbelovend begonnen", aldus Floris Deckers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV. "De gunstige ontwikkelingen op de aandelenbeurzen leiden tot meer effectentransacties door particuliere beleggers. De netto instroom van nieuw vermogen bleef op het goede peil van de laatste maanden van 2005. Wel bleef de rentemarge onder grote druk staan. Ten aanzien van de bedrijfslasten merken wij op dat deze in 2006 hoger zullen uitvallen dan in 2005 vanwege een toename in de personeelskosten en de hogere gebudgetteerde kosten van het IT-project. Op basis van de ontwikkelingen in de eerste vier maanden zien we het jaar 2006 met vertrouwen tegemoet. Op dit moment verwachten wij voor dit jaar een stijging van de winst per aandeel van ten minste 10%."

De uitgesproken winstverwachting is gebaseerd op een winst per aandeel over 2005 van € 4,99. De winstverwachting is exclusief het positieve effect van de in maart gemelde vrijval van de voorziening ziektekostenpremies van bruto € 19,7 miljoen.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL