Uitgifteprijs van nieuwe Van Lanschot certificaten vastgesteld op EUR 41,00

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/11/2004 07:47
Van Lanschot NV ("Van Lanschot"), houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, kondigde vandaag de uitgifteprijs aan van de uitgifte van maximaal 3,4 miljoen nieuwe certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot ("Nieuwe Certificaten"). Inschrijving op de uitgifte is gesloten op woensdag 10 november 2004, 17.30 uur Nederlandse tijd.

Uitgifte prijs per Nieuw Certificaat en aantal uit te geven Nieuwe Certificaten

Door de grote vraag zal Van Lanschot het maximale aantal van 3,4 miljoen Nieuwe Certificaten uitgeven. De uitgifteprijs van de Nieuwe Certificaten is vastgesteld op EUR 41,00 per Nieuw Certificaat (de "Uitgifteprijs") (hetgeen de gewogen gemiddelde prijs van de Van Lanschot certificaten op Euronext Amsterdam in de laatste dagen van de inschrijvingsperiode weerspiegelt).

De bruto opbrengst van de aandelenuitgifte zal circa EUR 139,4 miljoen bedragen en zal worden gebruikt voor het gedeeltelijk herfinancieren van de overname van CenE Bankiers NV.
Twee van Van Lanschots aandeelhouders (Friesland Bank NV en La Dou du Midi BV) hebben gebruik gemaakt van hun anti-verwateringsrechten ingevolge een aandeelhoudersovereenkomst met Van Lanschot van juni 1999 en hebben respectievelijk 931.105 en 432.113 Nieuwe Certificaten toegewezen gekregen.

Extensie optie uitgeoefend
ABN AMRO Rothschild en Rabo Securities NV (de "Joint Global Co-ordinators") hebben hun extensie optie uitgeoefend waardoor de plaatsing vergroot wordt met 404.387 bestaande certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot ("Extensie Certificaten"). De Extensie Certificaten zijn geplaatst tegen de Uitgifteprijs en zijn beschikbaar gesteld door Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot (154.387) en door Van Lanschot (250.000).

Overtoewijzingsoptie
Tevens is een overtoewijzingsoptie verleend (uitoefenbaar tot 30 dagen na de datum van betaling van de Nieuwe Certificaten) van maximaal 400.000 bestaande certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot, welke in gelijke delen beschikbaar zijn gesteld door Van Lanschots aandeelhouders ABP en PGGM (beide indirect, via NIB Capital Bank NV), alsmede Delta Lloyd NV en Friesland Bank NV.

Het aantal uitstaande certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot na afronding van de aandelenuitgifte is 13.263.082





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL