Voorlopige cijfers 2004 Kühne + Heitz

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2005 17:10
Kühne + Heitz N.V., de internationale groep van handelshuizen in vlees- en andere voedingsproducten, heeft volgens voorlopige cijfers in het jaar 2004 een netto resultaat behaald van EUR 2,7 miljoen. Dit is 43 % lager dan het resultaat van EUR 4,6 miljoen over het jaar 2003. Het lagere resultaat is voornamelijk het gevolg van een aantal negatieve ontwikkelingen in de wereldmarkt voor gevogelte- en vleesproducten. De geconsolideerde netto omzet is fractioneel gedaald met 2 % tot EUR 332 miljoen, bij een daling van het verhandelde volume met 8 %. De voorlopige winst per aandeel komt over 2004 op EUR 1,92 (2003: EUR 3,37).

Het jaar 2004 werd gekenmerkt door een opeenstapeling van veterinaire- en handelsproblemen in grote delen van de wereld. De directie van Kühne + Heitz heeft hier in publicaties in september en oktober van het vorige jaar al de aandacht op gevestigd. Door de uitbraak van zowel vogelpest als BSE in de Verenigde Staten heeft MetaFoods grote delen van het jaar geen gevogelte- en rundvleesproducten uit de VS kunnen exporteren. Dit product kent - vooral door de hoge kwaliteit van het rundvlees - doorgaans zeer aantrekkelijke marges.

Ook landen in Azië werden getroffen door vogelgriep, waardoor sprake was van een sterke daling van importen van gevogelteproducten bij twee deelnemingen van de Groep. Als gevolg van veranderde regelgeving in de Europese Unie stopte de import van gezouten gevogeltefilet. Met name in het begin van 2004 stond de export van rundvlees uit Brazilië zwaar onder druk vanwege veterinaire problemen en havenstakingen. Toen in september vervolgens Rusland de grenzen sloot voor Braziliaans rundvlees leidde dit tot dumppraktijken in de EU, met verdere negatieve gevolgen voor de handelsmarges. Als gevolg van te hoge posities liep hierdoor het verlies verder op. Vanuit handelspolitieke motieven waren bovendien belangrijke Afrikaanse markten delen van het afgelopen jaar gesloten.

Tegen het eind van het boekjaar bereikten Kühne + Heitz en haar grootaandeelhouders overeenstemming over een openbaar bod door Cebeco Groep B.V. op alle uitstaande aandelen Kühne + Heitz tegen een prijs van EUR 31,00, inclusief enig mogelijk vast te stellen dividend over het boekjaar 2004. Het is de verwachting dat het biedingsbericht medio februari 2005 beschikbaar wordt gesteld.

Door de blijvend onzekere situatie op tal van gebieden in de wereld en de aanhoudend lage dollarkoers is het nog te vroeg voor een prognose voor 2005. De directie heeft echter veel vertrouwen in de kennis en het netwerk van de organisatie.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL