Verslag AVA Kas Bank 13 mei j.l.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2004 06:15
Om 11.30 uur opende de voorzitter Drs P.Ribourdouille de goed door hem geleide vergadering. Aanwezig waren 14.187.139 Aand. en Cert. houders, 69 mensen en die hadden 10.484.109 aandelen. Ook waren de externe accountants aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden, dit bleek niet nodig te zijn, bleek achteraf.
De heer von Balluseck gaf een presentatie van de cijfers 2003 en een toekomstblik. De vragen werden later door de heren von Balluseck, van Heese en van Veenendaal beantwoord.
De Kas Bank is een internationaal bedrijf geworden en had vorig jaar een moeilijk jaar. Aansprakelijk vermogen 253,6 miljoen, balanstelling 8.022,7 miljoen, bedrijfsresultat voor belastingen 16,3 miljoen en een nettowinst 13,2.
Daar wordt een 100% dividend uitbetaald van 0,89 en het slotdividend is EUR 0,44.
Dat doen wij, omdat wij vertrouwen hebben in de toekomst en dat liet het eerste kwartaal 2004 al zien met ca. 4 miljoen winst.
De provisie daalde van 71 miljoen in 2002 naar 60 miljoen in 2003 -/- 16%. Er was een hervatting van de groei van clienten in het 4e kw. 2003, vooral in Nederland en de UK. Ook gaat de bank meer aan outsourcing doen voor o.a Verzekeraars, Pensioenfondsen en andere groot bedrijven. Het rendement op het Eigen Vermogen en de WPA zullen dit jaar weer toenemen. De stijgende lijn in de resultaten is er weer en het 1e kw. 2004 was zelfs iets beter, dan het goede 1e kw. 2002. De Kas Bank is behoorlijk gegroeid in de onafhankelijkheid o.a als Custodian aanbieder, in de cross selling voor grote partner als Tullet Liberty, AOT tec..
Het opvolgingsprobleem van de heer von Balluseck kwam ook aan de orde. Daar is de Bank druk meebezig, maar men wil eerst de raad van bestuur met 1 man/vrouw uitbreiden en naar 4 brengen, deze komt intern vandaan. De naam wordt na goedkeuring DNB pas vrijgegeven. De Heer Th. van Heese wordt vice voorzitter.
De Kas Bank zit ruim in de solvabiliteit en wil graag de Europese ruimte gaan benutten. De Corporate Governance werd door genomen en de punten waar de bank nog over moet nadenken, of die wel opgevolgd gaan worden o.a de 4 jaar termijn voor bestuurders en de certificering van de aandelen en stemvolmachten. Daar horen wij aandeelhouders/Cert. houders volgend jaar meer over.

Daarna kwamen de vragen en die waren van een goed gehalte en die werden duidelijk beantwoord. Een vraag van de VEB was, "wordt u opgegeten of gaat u opeten"? Die werd in het midden beantwoord, de lijn is, dat wij (KB) meer naar acquisities kijken. Met een intrinsieke waarde van EUR 13,81 en de meeste potjes goed gevuld, is de waardering van het aandeel KB, laag en is alles mogelijk met een koers van het aandeel van ca. 15 Eur incl. 0,44 dividend. Juist even boven de "zichtbare" waarden (red.).
Ook zal de KB haar dividendbeleid aanpassen en willen naar een uitbetaling van 60-80% en de keuze mogelijkheid wordt op een vraag van de (XEA.nl) ook nader bekeken. Wij als internationaalbedrijf zullen dit zeker extra bekijken. De vragen die gesteld werden waren goed en duidelijk beantwoord, daarna werden de andere punten, o.a. bezoldiging/opties en uitgiften/inkoop eigen aandelen snel afgehamerd. De bezoldiging heeft bij de KB een normaal karakter en ook de opties. Heel wat anders dan bij de andere collega banken. om ca. 13.45 werden de prettig verlopen vergadering gesloten, al werd het "rook" probleem van de Bank ook nog even in de rondvraag meegenomen. Dat is zeker een punt waar wij nog meebezig zijn.
Na de AVA was er een goede verzorging en dat siert de Bank, want zoals wij in de AVA zeiden, het personeel moet in mindere tijden soms harder werken en daar bedanken wij allen voor, die aan het resultaat hadden meegewerkt. De aanwezigen konden later "vol"daan huiswaarts keren. Met een goed 2004 in het vooruitzicht.

Wij van de redactie hebben vertrouwen in dit bedrijf en vinden het aandeel voor de korte en lange termijn aantrekkelijk en blijven bij "kopen".



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL