Kas bank, Uitdagende markten in eerste kwartaal.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/04/2016 09:23
Netto operationeel resultaat, exclusief eenmalige posten, in eerste kwartaal 2016 bedraagt

EUR 2,2 miljoen (Q1-2015: EUR 5,8 miljoen); het totale nettoresultaat is EUR 0,8 miljoen (Q1-2015: EUR 4,8 miljoen).

Inkomsten afgenomen met 16% tot EUR 26,4 miljoen (Q1-2015: EUR 31,6 miljoen) door tegenvallende rente- en securities lending baten en lager resultaat op obligatieportefeuille (resultaat beleggingen). Aanhoudende groei in provisiebaten op het gebied van Asset Servicing.

Assets under Administration in eerste kwartaal gegroeid met 3,4% tot een totaal van EUR 480 miljard (Q4-2015: EUR 464 miljard).

Totale kosten in eerste kwartaal met EUR 25,3 miljoen op hetzelfde niveau als afgelopen jaar
(Q1-2015: EUR 25,2 miljoen). Hogere IT kosten ter verbetering van operationele efficiency en de bijdrage aan het Nationale Resolutie Fonds zijn van invloed op het kostenniveau.

Kapitaalratio KAS BANK verder versterkt naar 28% einde eerste kwartaal (Q4-2015: 24%) en liquidity coverage ratio gestegen naar 196% (Q4-2015: 143%).

De uitdagende marktomstandigheden gedurende het eerste kwartaal van 2016 hebben geresulteerd in een lagere winstgevendheid voor KAS BANK. Hoewel de inkomsten uit de kernactiviteiten stabiel zijn gebleven en het marktaandeel verder is versterkt, namen de rentebaten significant af en bleven de inkomsten uit securities lending achter bij de verwachtingen. De druk op met name de rentebaten wordt veroorzaakt door aanhoudende, moeilijke marktomstandigheden. KAS BANK neemt verdere kostenbesparende maatregelen om het resultaat te verbeteren. De impact van deze maatregelen zal de komende maanden bekend worden gemaakt en geïmplementeerd.

Op zakelijk gebied verwachten wij meer beweging in de Nederlandse pensioenmarkt in verband met de introductie van het Algemeen Pensioenfonds (APF). Naast het feit dat verzekerde pensioenverplichtingen door verzekeraars van de balans worden overgebracht naar dit nieuwe pensioenvehikel, verwachten wij dat een aantal pensioenfondsen in de loop van het jaar zullen overgaan naar een APF. Op dit moment hebben zes partijen een vergunningsaanvraag voor een APF ingediend bij De Nederlandsche Bank. KAS BANK heeft haar operationele systemen aangepast aan de specifieke eisen van dit nieuwe type pensioenfonds en biedt een totaalpakket aan op het gebied van custody, administratie, bewaar- en reportingdiensten.

tijd 09.25
Kas Bank EUR 9,40 -1,09 vol. 42.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL