Solide jaar voor KAS BANK, versterking van de core business

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/02/2016 08:32
Netto operationeel resultaat (exclusief incidentele posten) steeg met 18% tot 15,4 miljoen euro (2014: EUR 13,0 miljoen), met stevige bijdragen over de hele linie. Netto winst EUR 15,3 miljoen (2014: 24,3 miljoen).
Focusstrategie werpt vruchten af met positieve effecten op de kernactiviteiten van de bank. Alle institutionele segmenten dragen bij aan groei van de bruto inkomsten. De inkomsten in de segmenten Pensions en Insurers stijgen met >15%. Transaction Banking blijft een solide en positieve bijdrage leveren.
Uitbreiding van het diensten en productenpalet resulteerde in een toename van nieuwe business, in het bijzonder bij risk advisory diensten.
Hogere kosten als gevolg van verhoging van de pensioenkosten en geplande investeringen.
Kapitaalratio blijft stabiel op een gemiddelde van 20%, hetgeen onze laag-risico strategie benadrukt.
Dividend pay-out blijft gehandhaafd op EUR 0,64 (2014: EUR 0,64) met een dividend rendement van 6%.

Quote van de voorzitter
"Onze strategische initiatieven liggen goed op koers. Wij zijn er trots op dat onze klanten onze focus op hun business waarderen door meer diensten af te nemen", aldus Sikko van Katwijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van KAS BANK. "Door de belangen van onze klanten centraal te stellen zijn wij in staat om telkens tijdig te anticiperen op hun veranderende behoeften door het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en diensten. Dit heeft geleid tot een toename van de bedrijfsactiviteiten binnen alle institutionele segmenten en uiteindelijk geresulteerd in een duurzame verbetering van de winstgevendheid van de bank. Wij zullen blijven investeren in oplossingen die waarde toevoegen aan onze klanten en blijven toegewijd aan verdere verbetering van onze dienstverlening."
Positieve cliënt bijdragen ondanks moeilijke markten Omdat financiële markten vrijwel het hele jaar onrustig zijn geweest, worstelden onze klanten om in rustiger vaarwater te komen. De dalende rente, scherp dalende olieprijzen en de afnemende groei en onrust in China creëerden onzekerheid in al onze klantsegmenten. Ondanks de voortdurende verschuiving van prioriteiten op de agenda van onze klanten, zijn onze focussegmenten er alle in geslaagd om op een positieve manier bij te dragen aan de onderliggende resultaten.
Vooruitgang in strategische prioriteiten KAS BANK maakt veelbelovende vorderingen bij het realiseren van haar strategische initiatieven. Wij zijn goed op weg met het initiëren van maatregelen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Zo heeft de bank in 2015 op grote schaal de Lean methode ingevoerd en succesvol de eerste fase van procesverbeteringen voor ons administratieplatform geïmplementeerd. Daarnaast onderzoeken wij voortdurend de mogelijkheden om onze marktinfrastructuur verder te rationaliseren. KAS BANK verwacht significante resultaten en bijbehorende voordelen van verdere verhoging van de effciency in de komende jaren.
Om onze dienstverlening te optimaliseren zoeken wij actief naar samenwerking op het gebied van productontwikkeling, klantrelaties en operationele activiteiten. In het kader van onze doelstelling om onze operational excellence te verbeteren, onderzoekt KAS BANK momenteel de outsourcing mogelijkheden van haar IT.
in EUR20152014VerschilResultaat15,3 miljoen24,3 miljoen-37%Operationeel resultaat*15,4 miljoen13,0 miljoen18%Baten**115,5 miljoen104,2 miljoen11%Assets under Administration464 miljard451 miljard3%Winst per aandeel1,041,65-37%Dividend per aandeel0,640,64Kapitaalratio (gemiddeld)20%24%*Exclusief posten die hierna onder 'overige posten' genoemd worden**Exclusief verkoop Lehman claim (2015) en dwpbank compensatie van EUR 20 miljoen (2014)

Dividend gehandhaafd KAS BANK zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een totaal dividend over 2015 voorstellen van EUR 0,64 in contanten per gewoon aandeel KAS BANK. Als interim dividend over 2015 is reeds EUR 0,33 per gewoon aandeel uitgekeerd.
KAS BANK continueert daarmee haar beleid om onder normale marktomstandigheden 60-80% van de totale winst uit te keren als dividend.
Resultaatverwachting 2016: verdergaande vooruitgang KAS BANK verwacht dat de financiële markten in het algemeen en voor onze klanten in het bijzonder onzeker zullen blijven, waardoor de marktomstandigheden voor hen uitdagend blijven.
Wij verwachten dat een voortgaande en duurzame groei van onze activiteiten en strategische initiatieven zal bijdragen aan de efficiency van de bank. In dat verband handhaven wij de lange termijn doelstellingen die wij eerder hebben gepubliceerd.

lees meer op
https://www.kasbank.com/~/media/Files/Persberichten/2016%2002%2025%20KAS_BANK_Persbericht_Solide_jaar_voor_KAS_BANK_versterking_van_de_core_business.ashx

tijd 09.09
Kas Bank EUR 10,25 +59ct vol. 11.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL