KAS-Trust B.V. zet belangrijke stap in AIFMD traject

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/05/2013 09:35
KAS-Trust B.V., 100% dochter van KAS BANK N.V. en één van de grootste onafhankelijke bewaarders van beleggingsfondsen van Nederland, heeft van de Autoriteit Financiële Markten (‘AFM’) een vergunning gekregen om op te treden als beleggingsonderneming. Hiermee zet KAS-Trust een cruciale en belangrijke stap om zelfstandig te kunnen optreden als bewaarder voor beleggingsinstellingen onder de Alternative Investment Fund Managers Directive (‘AIFMD’). Daarnaast geeft de vergunning KAS-Trust ook de mogelijkheid om orders in niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen door te geven.
Vanaf 22 juli 2013 worden beleggingsinstellingen in Nederland onderworpen aan een strikt toezichtregime. Nieuw aan het regime is dat beleggingsinstellingen die worden aangeboden aan professionele beleggers, waaronder alternatieve fondsen zoals private equity- en vastgoedfondsen, onder toezicht worden gesteld. Een groot aantal beheerders van beleggingsinstellingen zal onder het nieuwe regime over een vergunning van de AFM moeten beschikken. Een van de vergunningseisen is dat voor iedere beleggingsinstelling een onafhankelijke bewaarder moet worden aangesteld.
KAS-Trust is voornemens om op te gaan treden als onafhankelijk en neutrale AIFMD bewaarder voor beleggingsinstellingen. KAS-Trust is momenteel actief als bewaarder voor beleggingsfondsen onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). Daarnaast voert zij directie op basis van een vergunning krachtens de Wet toezicht trustkantoren (Wtt).
Sicco Plesman, Managing Director KAS-Trust B.V., zegt: “De vergunningverlening door de AFM is een belangrijke ‘milestone’ voor KAS-Trust en haar AIFMD propositie. Als Wft bewaarder hebben wij al ruime ervaring. Het voornemen om op te treden als AIFMD bewaarder is dan ook een logische stap en past uitstekend bij onze neutrale en onafhankelijke positie in de markt. Met de verkrijging van de vergunning hebben wij één van de laatste stappen gezet om op te kunnen gaan treden als AIFMD bewaarder.”
Over KAS-Trust B.V.
KAS-Trust B.V., een 100% dochter van KAS BANK N.V., is één van de grootste bewaarders voor beleggingsinstellingen onder de Wft in Nederland. Als zelfstandige en neutrale partij is zij verantwoordelijk voor het toezicht en de controle op beleggingsfondsen en kan zij optreden als bestuurder van de juridisch eigenaar van het fondsvermogen. Hiertoe beschikt zij over een vergunning op basis van de Wet toezicht trustkantoren. KAS-Trust handelt niet voor eigen rekening of beheert geen beleggingsfondsen. Zij biedt daarmee de zekerheid dat de belangen van de participanten optimaal worden gewaarborgd. KAS-Trust is voornemens op te gaan treden als AIFMD bewaarder in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL