Kas Bank acceptabele performance in turbulente markt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/08/2011 08:03
Beperkte omzet- en winstdaling als gevolg van lagere volumes en koersen in een licht verbeterde rente-omgeving
 Provisie-inkomsten in institutionele markt met 8% gestegen; nieuwe dienstverlening voor pensioenfondsen en beleggingsmaatschappijen positief ontvangen
 Kosten wederom 3% lager
 Interim-dividend gehandhaafd op 33 eurocent
Overzicht kerncijfers
H1-2011 H1-2010 Mutatie
Totale winst € 10,0 mln € 11,0 mln -9%
Totale winst per aandeel € 0,69 € 0,75 -9%
Dividend per aandeel € 0,33 € 0,33
BIS-ratio (ultimo) 22% 21%

Quote van de voorzitter
"KAS BANK heeft een laag risicoprofiel, hetgeen in deze onrustige tijden haar waarde dubbel en dwars bewijst. Hoewel er sprake is van een beperkte winstdaling als gevolg van lagere koersen en volumes, wordt de bank niet direct geraakt door de eurocrisis en de daarmee samenhangende onrust op de financiële markten. De solvabiliteit is sterk met een BIS-ratio van 22%. Bovendien voldoen wij per heden reeds aan de nieuwe regels van Basel 3”, aldus Albert Röell, bestuursvoorzitter van KAS BANK. "Met de introductie van de app voor pensioenfondsen, en op termijn ook voor verzekeraars en beleggingsfondsen, wordt risicobeheer en informatiemanagement in Nederland verder verbeterd. De commerciële acceptatie van deze innovatieve dienstverlening is enthousiast en positief geweest."
Door de introductie van innovatieve diensten voor haar zakelijke klanten streeft KAS BANK ernaar de afhankelijkheid van volumedienstverlening te verminderen ten gunste van specialistische toegevoegde waarde dienstverlening. Het afgelopen halfjaar heeft zich commercieel gunstig ontwikkeld, ondanks de grote onrust op de markten, die leidde tot zowel enig volume- als margeverlies. De klanttevredenheid steeg, terwijl het klantverloop zeer beperkt is.
Door op deelgebieden samenwerkingsverbanden met andere specialisten aan te gaan, zoals leveranciers van fondsenplatforms, versterkt de bank haar dienstenpakket zonder in te boeten op kwaliteit of klantgerichtheid. De toegenomen complexiteit van de effectendienstverlening, zowel door regelgeving als door productvernieuwing, leidt ertoe dat zowel institutionele beleggers als banken in toenemende mate zullen zoeken naar oplossingen waarbij partijen zoals KAS BANK de afwikkeling en het beheer van effectentransacties overnemen en integreren in hun systemen. KAS BANK zal zich daarbij richten op de zakelijke markt. Voor deze partijen biedt KAS BANK ook op particulieren gerichte fondsen– en effectenadministratie aan. In dit kader treedt KAS BANK op als spaarbank voor de grootste pensioenfondsen in Nederland.
Interim-dividend
Met goedkeuring van de Raad van Commissarissen is besloten een interim-dividend in contanten uit te keren van € 0,33 per gewoon aandeel KAS BANK (H1-2010: € 0,33).

Vooruitzichten Het klimaat op de financiële markten en de economische ontwikkeling is nog steeds volatiel en kwetsbaar. Bij verslechtering van de financiële markten bestaat het risico van bijzondere waardeverminderingen met betrekking tot de beleggings- en kredietportefeuille en kunnen met name de inkomsten uit custody, verbruikleen en clearing/settlement negatief beïnvloed worden. Als gevolg van de onzekerheden met betrekking tot de ontwikkeling van de financiële markten worden geen concrete resultaatverwachtingen voor geheel 2011 uitgesproken door de Raad van Bestuur.
Financiële doelstellingen
Onderstaand volgt een overzicht van de financiële doelstellingen zoals die door de Raad van Bestuur zijn vastgesteld en de realisatie daarvan. Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor in enig jaar van een of meer doelstellingen wordt afgeweken.

Ex-dividend notering: 29 augustus 2011
- Record datum: 31 augustus 2011
- Betaalbaarstelling: 08 september 2011 (ongewijzigd)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL