KAS BANK lanceert Pension Fund Monitor app voor pensioenbestuurders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/04/2011 13:18
Toezichthouders en stakeholders van pensioenfondsen verwachten in toenemende mate dat bestuurders aantoonbaar ‘in control’ zijn bij het beheren van hun fonds. Om aan deze behoefte te voldoen heeft KAS BANK een speciale ‘app’ voor de iPad ontwikkeld, de KAS BANK Pension Fund Monitor app. Hiermee beschikken zowel pensioenfondsbestuurders als hun uitvoeringsorganisaties op ieder gewenst moment over de meest actuele stand van zaken bij het pensioenfonds, zoals de actuele dekkingsgraad en eventuele afwijkingen van de fondsportefeuille ten opzichte van het beleggingsbeleid.
"De uitdagingen voor pensioenfondsbestuurders worden steeds groter, en de beleggings- en toezichtomgeving steeds veeleisender. Er bestaat daarom grote behoefte aan relevante stuurinformatie die op een overzichtelijke en goed toegankelijke wijze wordt gepresenteerd,” stelt Sikko van Katwijk, Lid van de Raad van Bestuur van KAS BANK. “De Pension Fund Monitor app voorziet altijd en overal in deze belangrijke informatiebehoefte. Hierdoor kunnen zowel bestuurders, uitvoeringsorganisaties en Fiduciary Managers zich volledig en goed gedocumenteerd richten op het besluitvormingsproces en de uitvoering. KAS BANK bevestigt hiermee haar positie als het wakend oog voor pensioenfondsen."
Fokko Covers, Directeur van Stichting Pensioenfonds Elsevier-Ondernemingen geeft een eerste reactie na het gebruik van de KAS BANK app: “Ik ben zeer enthousiast, met name door het gemak waarmee je bij bepaalde cruciale informatie kan, met name uiteraard de ontwikkeling van de dekkingsgraad. Ook de melding van breaches van beleggingsrichtlijnen vind ik in het kader van risicobeheer zeer belangrijke informatie.”
KAS BANK Pension Fund Monitor app Voor pensioenfondsen is het nog nooit zo belangrijk geweest om precies op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen over, bijvoorbeeld, de dekkingsgraad. Veel Nederlandse pensioenfondsen maken hiervoor al gebruik van de managementinformatie en rapportages van KAS BANK over dekkingsgraad, risico en performance. Al deze informatie is dagelijks online beschikbaar via het KAS BANK Pensioenfonds Dashboard. Nu gaat KAS BANK nog een stap verder met de Pension Fund Monitor als app voor de iPad. Daarmee is de belangrijkste stuurinformatie van het fonds altijd en overal beschikbaar voor de bestuurders, 24 uur per dag.

De KAS BANK Pension Fund Monitor app is een innovatief instrument voor pensioenfondsen die aantoonbaar ‘in control’ willen zijn. Op basis van de ontwikkelingen op de geld-, valuta- en effectenmarkten stelt de Pension Fund Monitor app pensioenfondsen in staat om de ontwikkelingen terug te koppelen naar de waarden van de beleggingen en verplichtingen van het fonds. Rode draad is de dekkingsgraad, maar de App geeft ook up-to-date informatie over compliance en diverse key performance indicatoren. De beleggingsportefeuille wordt op dagbasis getoetst aan de vastgestelde beleggingsrichtlijnen en geeft zodoende altijd de actuele stand van zaken weer. Het risicoprofiel wordt geanalyseerd ten opzichte van de opgegeven risicoparameters. De informatie wordt in heldere grafieken gepresenteerd die door de gebruiker zelf met een paar bewegingen eenvoudig kunnen worden aangepast.
Risicoproducten vormen een steeds belangrijker onderdeel van het standaarddienstenpakket van KAS BANK. Pensioenfondsen kunnen bijvoorbeeld de monitoring van hun operationele beleggingsrisico’s uitbesteden aan de divisie Investment Management Services van KAS BANK. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar transparantie van de administratie, (dagelijkse) waarderingsgrondslagen en het onafhankelijk monitoren van de vermogensbeheerders.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL