KAS BANK onderschrijft als eerste custodian Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/04/2009 15:00
KAS BANK heeft als eerste ‘pure play’ custodian ter wereld de Principles for Responsible Investment (PRI), een initiatief van de Verenigde Naties, ondertekend. KAS BANK deelt de gedachte dat onderwerpen als milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur meewegen in de performance en kwaliteit van beleggingsportefeuilles. De principes voor verantwoord beleggen bieden een stevig raamwerk om deze onderwerpen te integreren binnen traditionele beleggingsportefeuilles.
Als professionele dienstverlener in de effectenindustrie benutten wij ons netwerk en onze invloed om het belang van de Principles van de Verenigde Naties te benadrukken. Wij ondersteunen onze cliënten bij het vertalen van de Principles in praktisch en realistisch beleid. Meer informatie over onze producten en diensten op het gebied van verantwoord beleggen vindt u op onze website: http://www.kasbank.com/AboutUs/Special.aspx. "KAS BANK geeft hiermee blijk van haar grote inzet bij het opbouwen van haar dienstverlening op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen (Socially Responsible Investment) in de afgelopen jaren,” aldus Albert Röell, voorzitter van de Raad van Bestuur van KAS BANK. “Gezien de voortgang die hiermee is geboekt, gaan wij deze kennis mee laten wegen in de diepere beleggingsanalyses en besluitvormingsprocessen binnen KAS BANK, zowel voor ons zelf als voor onze cliënten." Het PRI-initiatief dateert van 2005. Op uitnodiging van Kofi Annan, destijds Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, heeft een aantal van de grootste institutionele beleggers ter wereld sindsdien samen de Principles for Responsible Investment ontwikkeld.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL