Verslag van de Alg. Verg. v. Aandeelhouders Kas Bank

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/04/2008 21:28
Om 11.30 uur opende de voorzitter de heer Ribourdouille de vergadering van aandeelhouders, nam de gebruikelijke verplichte stukken door, aanwezig waren 14.819.301
3 aand. houders met 891.081 sts. 7.215.184 CTA houders vert. door 't adm. kant. waar weer de vragen over kwamen, wanneer is dat einde/opheffing En 6.713.036 CTA zelf 52 sts.totaal 48,7% van adm. knt en 51,3% door de andere aanwezigen. De graataandeelhouders waren ook aanwezig en vertegenwoordigd.
De presentatie is ook te lezen op de website.
De heer Roëll gaf aan de hand van sheets uitleg over het jaar 2007. De Private Banking is verkocht en is weer terug bij de kern; "'t zakelijke", onafhankelijk, strategie - gezonde groei en autonoom.
1 Kas bak in Europa een specialist aan 't worden. Sprokkelt kleinere spelers bijeen.
Duitsland is ook al een beetje een thuismarkt aan het worden. Hong Kong en Wenen worden in 2008 aangesloten op 't Europese Netwerk van de Kas Bank. De nieuwe Alternatieve markten vormen een aanvulling op het werk van de Kas Bank. Dus voordelig.
- Institutionele markt wordt verder uitgebreid in 2008
- levensloop, banksparen etc. indirect, Kas bank voert dus een retail functie uit voor derde (klanten).
2 Kernwoorden als,
-Neutraal, geen actieve handel, management, transparant, onafhankelijk.
-Klant gedreven, one shopstop- uitsluitend Wholesale en partnership.
-Laag risicoprofiel, beperkte afschrijving, hoge liquiditeit, hoge Tier 1 en BIS ratio

De effecten business: complexiteit/specialisatie belangrijkste drijfveer.
onafhankelijkheid wordt steeds belangrijker.
Kas bank heeft naar kandidaten gekeken in 2007 en EUR 1,9 miljoen aan kosten gemaakt, maar geen succes.
In welk rijtje staat de Kas Bank?
Samen met BoNY, State Street, Northern Trust en Brown BH.
IT&ICT worden belangrijke factoren, alles hangt samen ermee. Daarom een samenwerking met de BV. AKH, dat is een organisatie van IT&ICT ers, die hard willen werken een deel van het jaar.
Platform discussie op IT&ICT gebied, geen dubbele systemen, opletten en er moeten serc=vice systemen komen. Werk aan de winkel, zou je zeggen, maar er hangt zoveel vanaf. Dat moet goed zijn.
In 2007 waren de kosten weer hoger, maar in de jaren ervoor hebben we duidelijk bezuinigd op de kosten en dat kan niet altijd door blijven gaan.
Het dividend EUR 2,60 per gew. aandeel en daar is al EUR 0,45 int.div. betaald. Slotdividend EUR 2,15 en betaalbaar contant op 7 mei a.s.
Wij zijn daarna weggegaan.
Onze (XEA.nl) indruk was, Kas Bank ligt goed op koers, moet de kosten goed in de hand weten te houden. Kijkt uit naar acquisities en heeft geld op de plank liggen.
Gedreven jonge bestuurders, die weten waar voor ze staan.
Wel zal het dividend over dit jaar weer teruggaan, tax EUR 1,60/80
Geen EUR 2,60 en rekent u zich dan niet rijk, maar die taxatie van ons, is ook zo gek nog niet.


Update
Het eerste kwartaal van 2008 is gekenmerkt door onrust op de financiële markten. Mede als gevolg hiervan stegen de totale provisiebaten gering.
De groei bij verbruikleen en derivatendienstverlening liet een * forse stijging zien. Hetzelfde geldt voor de rente-inkomsten, ondanks een conservatief beleid bij de uitzetting van door institutionele partijen aan ons toevertrouwde liquide middelen.
In haar totaliteit was sprake van een duidelijke omzetgroei ten opzichte van het vergelijkbare eerste kwartaal van 2007.

De kosten stegen ten opzichte van het eerste kwartaal 2007 door verdere investeringen in systemen en procesoptimalisatie conform verwachting. De kosten bevinden zich overigens op een lager niveau dan het vierde kwartaal van 2007.
De BIS-ratio van KAS BANK op basis van de Basel 2 richtlijnen bevond zich met gemiddeld 14% ruim boven haar externe doelstelling van 12,5%.

Als gevolg van het onzekere klimaat op de financiële markten spreekt de Raad van Bestuur op dit moment geen verwachtingen uit ten aanzien van geheel 2008.
* forse = 45% of meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL