Kas Bank jaarverslag is uit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/04/2008 12:32
Het jaarverslag van de Kas ziet er goed uit, hebben een goed jaar achter de rug.
Even in het kort wat cijfers 2007 x miljoen Euro:
- eigen vermogen toekomend a.d. aandeelhouders v.d. bank 254,9 (was in 2006 217,6)
- intrinsieke waarde 14,19 na voorgesteld dividend. (was in 2006 13,65)
- gewone winst per aandeel 3,41 (incl bate) (was 1,79)
- Dividend 2,60 (incl 1,00 uit bate 1* tax. XEA.nl) (was in 2006 1,40)
(1* ontleent aan 2002, daar was toen ook een bate uit verkoop Cedel Int. S.A. van EUR 1,-- extra dividend).
Van de aandelen zit ca. 59% in vaste handen van 6 partijen en totaal stonden er per 31/12/2007 15.699.017 aandelen + 25 cumulatieve preferente aandelen uit.

Rating
In 2007 ontving de Kas Bank van Standard & Poor's een ‘A' long-term rating en een ‘A-1' short-term rating. De vooruitzichten zijn 'stable'.
De AvA is de 23e april a.s. ten kantore van de Vennoot te Amsterdam.

Ontwikkelingen
De Kas Bank ontwikkelt en onderhoudt haat interne risicobeheersings - en controlesystemen voortdurend en speelt daarmee in op de dynamiek van de dienstverlening in relatie tot de omgeving. Specifiek aandachtsgebied daarbij is de verdere beheersing van het operationele risico.
Daarnaast wordt er verdere aandacht besteed aan de kwantificering van risico's en de risico-rendement-verhouding van activiteiten.
Op gebied van audit en compliance worden de ontwikkelingen gevolgd en wordt bijgedragen aan consultaties van toezichthouders, de Nederlandse Vereniging van Banken en accountantsorganisaties.
Op internationaal gebied vormen de aanbevelingen van Basel Committee on Banking Supervision en de Financial Action Task Force de randvoorwaarden voor de processen van de bank.

Vooruitzichten
De onrust op de financiële markten raakt Kas Bank hoogstens indirect, bij voorbeeld door lagere transactie volumes of lagere koersniveaus.
Behoudens deze effecten en behoudens onvoorziene omstandigheden zal de operationele winst van de bank in 2008 een voortgaande groei laten zien.

reactie XEA.nl
De Kas Bank heeft niet direct last (lees afschrijvingen), indirect dus misschien wel. Een aandeel voor op de plank, geeft een goed rendement.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL