Doorbraak product Isotis door wielrenner Landis?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/03/2007 05:55
Het heeft wel voor meer bekendheid gezorgd. Landis is dan wel niet door het product van Isotis behandeld, maar met dat van concurrent Stryker Corp., maar het geeft wel aan, dat dit soort producten de toekomst hebben.
Wat is er aan de hand?
Landis reed de Tour de France uit met een "versleten" heup. Op zich al een prestatie naar hij heeft geen "nieuwe" heup gekregen, er is niet gezaagd en gebroken in het lichaam van Landis. Daar was hij nog veel te jong voor.
Tegenwoordig komen versleten heupen steeds meer op jongere leeftijden voor, dus kunnen de normale behandelingen geen uitkomst bieden. De heupen van "plastics" gaan circa 15 jaar mee en dat kan 't nog eenmaal verlengd worden om 't zo te zeggen.
Dus andere oplossingen werden gezocht en daar zijn enkele bedrijven o.a. Medtronic, Isotis en Stryker Corp. om er enkele te noemen, mee begonnen.
Deze behandeling (resurfacing) houdt in, dat de heup wordt besmeerd met een soort pasta (die hard op bij lichaamstemperatuur) en zo weer in zijn oude vorm voor teruggebracht. Net als bij een kleine aanrijding bij de auto, het wordt weer opgevuld en het moet opharden.
Jaarlijks worden er in Nederland ca. 20.000 nieuwe heupen geplaatst en daarvan is ca. 1/3 jonger dan de 60/65 jaar en daar zijn de plastic heupen eigenlijk niets voor, maar als wij de berichten van geholpen patiƫnten horen (die worden nu nog in Belgiƫ geholpen), zijn zij vol loof over die "resurfacing) behandeling. Geen maanden therapie, maar na 1 maand loop je weer zoals normaal, alsof er niets gebeurd is.

Wat de media wist te vertellen was dit, Stryker Corp. heeft nu pas een FDA goedkeuring aangevraagd!
Daar ligt nu het probleem van Isotis met haar notering op de Nasdaq.
Isotis "had" al FDA goedkeuring, alleen ligt er een vermoedelijk geschil, in het gebruik.
Als hier maar geen sprake kan zijn van het voortrekken van "eigen" bedrijven is zo onze gedachten.

Dit soort producten zullen het leven van de jonge, maar ook oudere mensen sterk gaan verbeteren, geen extra operaties meer!
Je zou zeggen, dit soort bedrijven gaat het maken en de wielrenner Landis kan in Europa wel eens een "lans" hebben gebroken, want hierdoor zal de bekendheid toenemen.
De doktoren in Nederland willen liever hun "oude" methode blijven gebruiken. De omscholing mag toch niet het aangenamere leven van de mensheid in de weg staan?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL