ICT AUTOMATISERING START MET UITROL PALGA PROTOCOL MODULE

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/05/2014 10:30
ICT Automatisering is gestart met de definitieve uitrol van de nieuwe PALGA Protocol Module (PPM) naar 45 pathologie laboratoria verspreid over het land. De voltooiing van deze uitrol vindt plaats voor de zomer.

De uitrol omvat naast de nieuwe PPM (framework) ook twee in LogicNets ontwikkelde landelijke protocollen. LogicNets is de Amerikaanse partner van ICT die het webbased expert system levert. Dit expert systeem vormt de basis van de nieuwe PPM. Binnen de PPM worden de landelijke PALGA protocollen ontwikkeld, dit ontwikkelen gebeurt door middel van een grafische ontwikkelingsomgeving.

De PPM wordt uiteindelijk door meer dan 400 pathologen en analisten in ruim 50 instellingen gebruikt om de protocollaire verslaglegging te ondersteunen. Door deze nieuwe Protocol Module wordt in de aankomende jaren de doelstelling van PALGA; het opleveren van 30 landelijke pathologie protocollen, gerealiseerd.

Jos Meijer, Bestuursvoorzitter PALGA: “Door de samenwerking met ICT en LogicNets creëren we een state of the art Module, die toonaangevend is in de wereld op het gebied van Synoptic Reporting binnen de pathologie.”

Jan-Willem Doosje, Business Development Manager Healthcare ICT Automatisering: “De samenwerking met Stichting PALGA verloopt goed, met name op het gebied voor het ontwikkelen van de PPM en de nieuwe protocollen. ICT heeft voor labbeheerders een training verzorgd om een soepele overgang naar de nieuwe PPM in de laboratoria te garanderen.”
Paul Seegers, Adviseur & beheerder landelijke protocollen PALGA: “Door de goede en intensieve samenwerking met ICT Automatisering en LogicNets is de oplevering van de nieuwe PPM volgens verwachting verlopen, binnen het budgettaire kader en het afgesproken tijdspad.
Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Met de oplevering van de nieuwe PPM wordt een nieuwe fase ingeluid in de samenwerking tussen PALGA, ICT en LogicNets waarin project ondersteuning overgaat in procesondersteuning.”




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL