ICT, Omzet derde kwartaal stabiel; resultaten onder druk.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/11/2012 09:00
- ICT neemt verdere maatregelen om toekomstige winstgevendheid te verbeteren
ICT Automatisering (ICT) maakt bekend dat de omzet in het derde kwartaal van 2012 € 18,4 miljoen bedroeg, in lijn met dezelfde periode vorig jaar (€18,4 miljoen). In Nederland liet de omzet een daling zien van € 14,8 miljoen naar € 14,2 miljoen. Sinds de tweede helft van vorig jaar heeft ICT Nederland hier te maken met aanhoudend uitdagende marktomstandigheden. Dat heeft zijn weerslag op het aantal opdrachten. De omzet in Duitsland nam met 5% toe tot € 4,2 miljoen. Het operationeel resultaat voor de groep was break-even in het derde kwartaal van 2012 ten opzichte van € 0,8 miljoen vorig jaar.

ICT Nederland heeft sinds het begin van dit jaar een selectief aannamebeleid gevoerd en heeft het aantal professionals met lage inzetbaarheid verminderd. Dat heeft ertoe geleid dat de daling van de bezettingsgraad ten opzichte van Q3 2011 beperkt is gebleven. De combinatie van minder professionals en een lagere bezettingsgraad heeft echter geleid tot een daling in de omzet en operationele winst.

Om de winstgevendheid van de Nederlandse operaties te verbeteren worden maatregelen genomen om de indirecte kosten verder te reduceren. Het aannamebeleid blijft gericht op het selectief aannemen van nieuwe directe medewerkers waarbij tevens wordt ingespeeld op de groei van de activiteiten in de high-tech machinebouw.

ICT Duitsland heeft nog niet positief bijgedragen aan het operationeel resultaat, een verbetering is echter wel gerealiseerd ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit was het gevolg van een kleine toename van het aantal professionals en een afname van het aantal indirecte medewerkers. Tevens was de bezettingsgraad hoger in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De ingezette kostenreducties in Duitsland worden momenteel doorgevoerd. De basis daarvoor is inmiddels gelegd door de succesvolle implementatie van de vereiste infrastructuur die nu gelijk is aan die van Nederland en door het verminderen van het aantal locaties in Duitsland. Een klein deel van de omzet in Duitsland wordt gegenereerd door activiteiten in Neustadt die onvoldoende passen in de strategie van ICT. Er is dan ook besloten deze activiteiten niet binnen de groep te continueren. Medewerkers zijn op de hoogte gesteld van dit besluit. ICT verwacht dat deze maatregelen in het eerste halfjaar van 2013 effect zullen hebben en substantieel zullen bijdragen aan het realiseren van een break-even resultaat in Duitsland.

Op basis van de huidige inzichten zal met het nemen van de bovengenoemde maatregelen zowel in Nederland als in Duitsland, naar verwachting in het vierde kwartaal een bedrag tussen de € 1,0 en
€ 1,2 miljoen gemoeid zijn.

ICT voorziet een aanhoudende zwakke economische ontwikkeling in de markten waarin ICT actief is. ICT verwacht in Q4 2012 een bescheiden operationele winst, exclusief de kosten van bovengenoemde maatregelen, te behalen en niet op het relatief hoge niveau van Q4 2011. ICT onthoudt zich van het doen van uitspraken over de omzet en winstontwikkeling voor het gehele jaar.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL