Holland Colours boekt 47% winststijging in eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/11/2006 19:00
Holland Colours, dat onder meer kleuroplossingen levert voor kunststoffen en verf, heeft de nettowinst met 47% zien toenemen tot EUR 1,674 miljoen in de eerste helft van zijn boekjaar 2006/07. Dat maakte de Apeldoornse onderneming vrijdag nabeurs in een persbericht bekend.

Exclusief een reorganisatielast in dezelfde periode een jaar eerder groeide de winst van Holland Colours met 11% tot EUR 1,263 miljoen. Volgens het bedrijf was deze 11%-winstgroei voornamelijk het gevolg van 'scherper inkopen en een betere productmix in de Bouw- en Constructiemarkt'.

Holland Colours heeft geen concrete winstverwachting af voor de rest van het jaar. Wel wijst de maker van verfpigmenten er op dat de resultaten in de tweede helft van het boekjaar gewoonlijk lager zijn dan in de eerste zes maanden. Dit is het gevolg van seizoensbeweging in met name de Bouw- en Constructiemarkt.

De reden dat Holland Colours afziet van een winstprognose, is 'de zwakke huizenmarkt in de VS en de wederom stijgende metaalprijzen'. Deze zullen de resultaten in respectievelijk de Divisie Americas en het Pigmentenbedrijf onder druk zetten, aldus het bedrijf. Daartegenover verwacht Holland Colours dat de groei in de Divisie Europa zich zal voortzetten.

De groei in Europa liet zich in de eerste helft van het gebroken boekjaar al gelden. Holland Colours zag zijn omzet hier met 7% stijgen. Volgens Holland Colours was dit mede de oorzaak van de omzetstijging van de gehele groep van EUR 32,86 miljoen tot EUR 33,3 miljoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL