Nieuws Holland Colours

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/05/2004 08:37
PERSBERICHT JAARCIJFERS HOLLAND COLOURS
Holland Colours handhaaft dividend
• Valuta-effecten doen omzet (-5%) en winst (-7%) dalen
• Sterke stijging omzet nieuwe producten van 42%
• Groei in focusmarkten (in constante valuta) +7%
• Bedrijfskosten en werkkapitaal dalen verder
In het jaar 2003/2004, eindigend op 31 maart 2004, werd een nettoresultaat van Euro 1,8 mio behaald, een daling van 7% vergeleken met vorig jaar. De omzet daalde met 5% tot Euro 59 mio.
Holland Colours factureert tweederde van haar omzet in andere valuta dan de Euro, waardoor de invloed van diverse koersen op de resultaten groot is. Dit effect beliep op de omzet -9%. Tegen constante valutakoersen gemeten zou de nettowinst circa Euro 0,4 mio (22%) hoger zijn uitgekomen.
De groei in de focusmarkten bedroeg 7% tegen constante koersen. Goede groei in de verpakkings- en siliconenmarkten compenseerden de conjuncturele tegenwind in vooral de bouw- en constructiemarkten. Tegenover moeilijke marktomstandigheden in West-Europa en Noord-Amerika stond goede omzetgroei in de relatief nieuwe markten Mexico en Oost-Europa en diverse landen in Azië. De omzet in nieuwe producten bleef zich zeer goed ontwikkelen met een groei dit jaar van 42%.
Het nettoresultaat werd verder geholpen door een besparing op de bedrijfskosten van 6%. Eveneens positief is de, voor het derde opeenvolgende jaar, gerealiseerde daling van het werkkapitaal (-8%). Het rendement op geïnvesteerd vermogen (ROI) kwam uit op 10,4% (2002/2003: 11,3%). De interestkosten namen verder af (-21%) ten gevolge van gunstiger herfinanciering en een sterke cashflow. De belastingdruk daalde licht naar 34%.
De investeringen bedroegen Euro 3,5 mio en lagen boven het niveau van de afschrijvingen. Zij waren met name gericht op uitbreiding van de capaciteit voor nieuwe producten, op automatisering en op procesverbeteringen.
Voorgesteld wordt het (contante) dividend te handhaven op Euro 1,40 per (certificaat van) aandeel. Dit betekent een pay-out van 66%.

Vooruitzichten
Speerpunten in het beleid voor het boekjaar 2004/2005 zijn verdere omzetgroei van nieuwe producten, beheersing van de bedrijfskosten en terugdringing van de recente grondstofprijzenstijging onder andere door sourcing van nieuwe bronnen. Verder zal het accent liggen op verdere automatisering van de productieprocessen en de invoering van het nieuwe ERP systeem. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de economische groei in onze grootste markten zich begint te herstellen. Daar onze voornaamste markt, bouw- en constructiematerialen, laatcyclisch is, gaan wij er vanuit dat herstel van het afnamepatroon bij onze bestaande klanten dit jaar nog niet significant zal zijn. Verder nopen de recente grondstofprijzenontwikkeling en onze grote valuta-afhankelijkheid tot
blijvende voorzichtigheid. Echter, op basis van het succes van de nieuwe producten en onze marktfocus zijn wij vol vertrouwen dat wij een goede uitgangspositie hebben voor het nieuwe boekjaar. De investeringen zullen dan ook toenemen en circa 50% boven de afschrijvingen uitkomen, waarbij
het zwaartepunt zal liggen op de capaciteitsuitbreiding in Amerika. Het jaarverslag zal 8 juni a.s. verschijnen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal op 24 juni a.s. om 13.30 uur ten kantore van de vennootschap worden gehouden. Aan certificaathouders zal de mogelijkheid worden geboden zelf het stemrecht uit te oefenen. Tevens zullen wij tijdens deze vergadering met onze aandeelhouders een dialoog aangaan over het te voeren beleid op het gebied
van Corporate Governance.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL