Omzetgroei voor Holland Colours in derde kwartaal 2014/2015

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/02/2015 15:15
Belangrijkste ontwikkelingen in het derde kwartaal vergeleken met het derde kwartaal van het vorig boekjaar:
16% hogere omzet, waarvan 7% verklaard door gunstigere koersontwikkelingen;
corresponderende verbetering van de nettomarge;
positief en hoger bedrijfsresultaat;
fractionele toename van het netto werkkapitaal.
Omzet- en resultaatontwikkeling
In het derde kwartaal van het boekjaar 2014/2015 realiseerde Holland Colours een 16% hogere omzet t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. De stijging is met name gerealiseerd in de segmenten Bouw & Constructie en Verpakkingen.
Holland Colours heeft -in tegenstelling tot vorig boekjaar- het derde kwartaal afgesloten met een positief
nettoresultaat.
De omzet in de divisie Europa is dit kwartaal duidelijk hoger uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal van het vorig jaar. Er was per saldo een duidelijke omzetstijging in de focusmarkt Bouw & Constructie en een sterke omzetstijging in de focusmarkt Verpakkingen, deels gecompenseerd door tegenvallende resultaten in de overige markten. De omzet in de divisie Americas is, gemeten in euro’s, over alle focusmarkten belangrijk tot fors gestegen met uitzondering van de focusmarkt Specialties die achterbleef. Ook de omzet in de divisie Asia is, gemeten in euro’s, sterk toegenomen. Dit was in belangrijke mate gedreven door de focusmarkten Specialties en Siliconen & Elastomeren.
De bedrijfslasten in het derde kwartaal waren 12% hoger dan een jaar geleden, maar gecorrigeerd voor valuta-effecten is de stijging 6% (2% is gerelateerd aan eenmalige posten).
Op groepsniveau liet de focusmarkt Bouw & Constructie in het derde kwartaal een duidelijke omzetstijging zien ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar met bijdragen vanuit alle drie divisies. In de Verpakkingen markt was sprake van een hogere omzet, gedreven door de divisies Europa en Americas.
In de focusmarkt Siliconen & Elastomeren was er sprake van een lichte omzetstijging vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar, waarbij stijgingen in de divisies Americas en Asia deels werden gecompenseerd door een omzetdaling in Europa.
Het werkkapitaal was per eind december 2014 fractioneel hoger dan vorig boekjaar, dit is ten dele verklaard door koerseffecten, maar hogere handelsvorderingen als gevolg van de toegenomen omzet vormt de belangrijkste reden. De omloopsnelheid van de voorraden is in het derde kwartaal verder verbeterd.
Aan de met de bank overeengekomen ratio’s is gedurende het gehele derde kwartaal ruimschoots voldaan.
Vooruitzichten voor het gehele boekjaar 2013/2014
Onvoorziene gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten, verwacht Holland Colours dit boekjaar een met 2013/2014 vergelijkbare omzet en een lager nettoresultaat te realiseren.
De resultaten over het boekjaar 2014/2015 zullen op 28 mei 2015 bekend gemaakt worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL