Duidelijk lagere omzet Holland Colours in eerste kwartaal 2014/2015

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/08/2014 15:39
Belangrijkste ontwikkelingen eerste kwartaal:
 9% lagere omzet
 Negatieve valuta-effecten
 Aanzienlijk lager bedrijfs- en nettoresultaat
 Brutomarge percentage gestegen
In het eerste kwartaal van het boekjaar 2014/2015 realiseerde Holland Colours een 9% lagere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Valuta-invloeden, vooral als gevolg van de lagere koers van de Amerikaanse dollar, hebben een negatief effect gehad van ongeveer 2,5% op de omzetontwikkeling. Eenmalige effecten, zoals incidentele omzet gedurende het eerste kwartaal vorig jaar, alsmede uitgestelde verkopen dit jaar hadden naar schatting een effect van circa 4 %.
Alle drie de divisies (Europa, Americas en Azië) realiseerden een lagere omzet dan vorig jaar.
De omzetdaling vond voornamelijk plaats in de markten Verpakkingen en Specialties. De omzet in de markt voor Siliconen & Elastomeren lag hoger en die in de markt voor Building & Constructie op vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar.
Het brutomarge percentage is over het eerste kwartaal hoger uitgekomen dan over het eerste kwartaal van 2013/2014.
De bedrijfslasten waren in het eerste kwartaal fractioneel hoger dan in het vorige boekjaar.
Voornamelijk ten gevolge van de lagere omzet sluit Holland Colours het eerste kwartaal af met een circa 35% lagere bedrijfs- en nettowinst.
In het eerste kwartaal lag de omzet in de focusmarkt Bouw & Constructie op een
vergelijkbaar niveau als vorig jaar. De omzet in zowel de divisie Americas als Azië was -exclusief koersinvloeden- hoger, terwijl die in Europa vrijwel hetzelfde was als vorig jaar.
De omzet in de focusmarkt Siliconen & Elastomeren was fractioneel hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Een daling in Azië werd daarbij gecompenseerd door groei in de divisies Europa en Americas.
De omzet in de focusmarkt Verpakkingen bleef belangrijk achter, met een omzetdaling in elk van de divisies. Incidentele verkopen vorig jaar, alsmede bestelpatronen bij klanten speelden daarbij een rol.
Specialties liet een belangrijke omzetdaling zien, met de voornaamste daling in Azië.
Gewijzigde bestelpatronen speelden daarbij onder andere een rol. De omzet in de divisies Americas en Europa bleef eveneens achter bij vorig jaar.
Het operationeel werkkapitaal was eind juni belangrijk lager dan eind juni vorig boekjaar.
Koerseffecten verklaren de daling ten dele, maar lagere handelsvorderingen vormen de belangrijkste reden. De hoogte van de voorraden was eveneens lager terwijl de handelsschulden op een licht hoger niveau uitkwamen.
Aan de met de bank overeengekomen ratio’s is gedurende het gehele eerste kwartaal voldaan.
Vanwege de aanhoudende economische onzekerheid in de markten waarin Holland
Colours opereert, alsmede vanwege de grilligheid van het koersverloop van met name de Amerikaanse dollar, doet Holland Colours geen uitspraken over de verwachtingen voor het gehele boekjaar 2014/2015.
De resultaten over het eerste halfjaar 2014/2015 zullen op donderdag 30 oktober 2014 bekend worden gemaakt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL