PERSBERICHT HOLLAND COLOURS

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/02/2013 17:01
Hogere omzet en nettoresultaat Holland Colours in 3e kwartaal 2012/2013
Belangrijkste ontwikkelingen derde kwartaal:
· 8% hogere omzet
· Duidelijke verbetering van de netto-marge
· Positief bedrijfsresultaat
· Belangrijke daling van het netto werkkapitaal
· Nettowinst stijging voor geheel 2012/2013 verwacht
In het derde kwartaal van het boekjaar 2012/2013 realiseerde Holland Colours een 8% hogere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Valuta-effecten op met name de Amerikaanse dollar hebben een positief effect gehad van ongeveer 3% op de omzetontwikkeling in dit kwartaal. De onderneming profiteerde voorts van positieve verschuivingen in de verkoopmix, alsmede van margeverbetering.
Holland Colours sluit het derde kwartaal af met een nettoresultaat dat weliswaar licht negatief is, maar wel beter is dan het nettoresultaat in dezelfde periode vorig jaar. In alle divisies is de omzet en de nettowinst dit kwartaal hoger uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Met name de divisie Americas had een goed kwartaal.
De bedrijfslasten waren -op een vergelijkbare basis- in het derde kwartaal ongeveer 6% hoger dan een jaar geleden, waarvan ongeveer 2% het gevolg is van valuta-effecten.
In het derde kwartaal liet de focusmarkt Bouw & Constructie een duidelijke omzetstijging zien ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. De omzetstijging komt voor het grootste deel voor rekening van de Divisies Europa en Americas, terwijl de omzet in deze focusmarkt in de Divisie Azië een geringe daling liet zien.
In de markt voor Verpakkingen was sprake van een belangrijk hogere omzet ten opzichte van het derde kwartaal van het boekjaar 2011/2012. De divisie Europa en met name de divisie Americas lieten een aanzienlijke stijging zien.
Ook in de focusmarkt Siliconen & Elastomeren kwam de omzet sterk hoger uit dan in het derde kwartaal vorig jaar. Een fractionele daling in Americas werd daarbij ruimschoots gecompenseerd door een fractionele stijging in Azië en een zelfs sterke stijging in Europa.
Het werkkapitaal was eind december 2012 belangrijk lager dan vorig boekjaar, vooral als gevolg van een lagere voorraad grondstoffen De omloopsnelheid van de voorraden is het derde kwartaal verbeterd.
Bij een verbetering van het resultaat en een afname van het werkkapitaal is de Total Debt / EBITDA ratio wezenlijk verbeterd ten opzichte van december 2011, en bovendien ruim binnen de met de bank overeengekomen covenant gebleven. Ook aan de andere met de bank overeengekomen ratio’s is ruimschoots voldaan.
Onvoorziene gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten, verwacht Holland Colours dit boekjaar een hogere omzet en een hoger nettoresultaat te realiseren dan over 2011/2012. De resultaten over het boekjaar 2012/2013 zullen op 29 mei 2013 bekend gemaakt worden.
Apeldoorn, 7 februari 2013



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL