DILIA VAN DER HEEM WORDT VOORGEDRAGEN ALS COMMISSARIS H.E.S. BEHEER N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/03/2014 20:26
De raad van commissarissen van H.E.S. Beheer N.V. zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders H.E.S. Beheer N.V., te houden op 21 mei 2014, mevrouw Mr. D.A.Th. (Dilia) van der Heem-Wagemakers (1947, foto bijgaand) voordragen als commissaris.
De raad volgt hiermee de voordracht van de ondernemingsraden van OBA en EBS, die gebruikmaken van hun versterkte aanbevelingsrecht voor de benoeming van een derde van het aantal leden van de raad van commissarissen. Mevrouw Van der Heem is een ervaren commissaris die naar de mening van zowel de ondernemingsraden als de raad van commissarissen een uitstekende aanvulling zal zijn voor de raad van commissarissen H.E.S. Beheer N.V. Vooruitlopend op haar benoeming zal mevrouw Van der Heem alvast nauw worden betrokken bij de beraadslagingen over het mogelijk openbaar bod in contanten door Hestya Energy B.V. op alle geplaatste en uitstaande aandelen van H.E.S. Beheer N.V. en de beoogde ATIC transactie.

Mevrouw Van der Heem is momenteel lid van de raad van commissarissen van HTM Personenvervoer in Den Haag en Dunea in Zoetermeer. Daarnaast is zij voorzitter van de adviesraad van de Stichting Mozaïek en voorzitter van de klachtencommissie van de Stichting Pameijer, beide te Rotterdam.
Zij begon haar carrière als districtsbestuurder Zuidwest-Nederland bij de NVV (nu FNV). Daarna is mevrouw Van der Heem achtereenvolgens parlementariër in de Tweede Kamer, lid van de Rotterdamse Gemeenteraad en regiobestuurder/districtshoofd en bondsbestuurder bij de Vervoersbond FNV (thans FNV Bondgenoten) geweest. Ten slotte is mevrouw Van der Heem 15 jaar werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie als Officier van Justitie.

Indien de algemene vergadering besluit tot benoeming van mevrouw Van der Heem op 21 mei 2014, zal de raad van commissarissen weer uit drie leden bestaan. Het is de bedoeling dat de heer C.S.M. Molenaar, die op 14 februari 2014 tijdelijk is afgetreden als commissaris om voorlopig te voorzien in de vacature die was ontstaan door het aftreden van de heer Drs. H. Sliep als ceo en lid van het management team, weer terugkeert in zijn functie van lid van de raad van commissarissen zodra definitief in de directievacature is voorzien. Hierna zal de raad van commissarissen weer uit vier personen bestaan. Een executive search bureau assisteert de raad van commissarissen bij de selectie van kandidaten voor de positie van algemeen directeur.
Herman Hazewinkel, die op 11 maart werd benoemd tot adviseur van de raad van commissarissen, blijft de raad van commissarissen vooralsnog als adviseur versterken. Daarnaast blijft De Brauw Blackstone Westbroek optreden als eigen onafhankelijke adviseur van de raad van commissarissen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL