AANZIENLIJKE STIJGING HALFJAARRESULTAAT HES BEHEER (+ 38,9%)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/08/2007 17:48
H.E.S. Beheer N.V. te Rotterdam heeft over het eerste halfjaar een nettoresultaat gerealiseerd van € 5,0 miljoen, ten opzichte van € 3,6 miljoen in het eerste halfjaar van 2006.
Deze 38,9% winststijging is vooral te danken aan de forse resultaatverbetering bij het Rotterdamse dochterbedrijf EBS, dat een 7,5% hogere omzet behaalde. Ook EMO, Rotterdam (31%-belang), OBA, Amsterdam (50%), OVET, Terneuzen (33,3%) en het Engelse NHBS (100%) bleven het goed doen.

De aanvoer van bulkgoederen liet een divers beeld zien. De pro rata aanvoer (= naar evenredigheid van het economische belang in de verschillende deelnemingen) steeg per saldo met 1,4%, bij een stijging in de industriële mineralen en ijzererts en een daling in de kolen en agribulk.

De geconsolideerde omzet groeide met 5,1%, terwijl de bedrijfslasten slechts fractioneel omhoog gingen. Het bedrijfsresultaat plus resultaat deelnemingen steeg naar € 5,6 miljoen (eerste helft 2006 € 4,2 miljoen), dankzij een verdubbeling van de bedrijfsresultaten bij de geconsolideerde deelnemingen (van € 1,4 miljoen naar € 2,8 miljoen), die grotendeels toe te schrijven valt aan de forse resultaatverbetering bij EBS.

Met € 2,8 miljoen handhaafde de bijdrage van de niet geconsolideerde deelnemingen zich op het niveau van vorig jaar. Begin augustus 2007 werd het belang in Rotterdam Bulk Terminal (R.B.T.) B.V. te Vlaardingen vergroot van 45% naar 50%.

Het resultaat per aandeel nam toe van € 0,41 ultimo juni 2006 tot € 0,57 ultimo juni 2007.

Ook het tweede halfjaar is goed van start gegaan. Op dit moment is de verwachting gewettigd dat de € 10 miljoen-grens gehaald moet kunnen worden (nettoresultaat 2006: € 8,8 miljoen).

De vooruitzichten voor de middellange en langere termijn blijven eveneens goed. Deze verwachting is onder meer gestoeld op recente investeringen, waarmee de dienstverlening naar klanten wezenlijk werd uitgebreid en de operationele prestaties beduidend werden verbeterd. Daarnaast biedt de markt voor een aantal goederenstromen -met name kolen en biomassa-, waarvoor de meeste HES-bedrijven goed zijn geoutilleerd, uitstekende perspectieven. HES beschikt over unieke en schaarse locaties, die ook (deels) alternatief kunnen worden ingezet of omgebouwd, bij voorbeeld voor natte bulk. Ook de natte bulk is een groeimarkt, waar voldoende uitbreidingskansen liggen.










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL