GUNSTIGE VOORUITZICHTEN HES BEHEER

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/03/2007 19:13
GUNSTIGE VOORUITZICHTEN HES BEHEER
H.E.S. Beheer N.V. te Rotterdam heeft over 2006 een genormaliseerd nettoresultaat (= exclusief bijzondere resultaten en boekwinsten) gerealiseerd van € 8,8 miljoen (2005: € 8,0 miljoen). Deze 10,8% stijging komt door de verbeterde prestaties van met name dochterbedrijf EBS en, in mindere mate, de 31% deelneming EMO. Ook de joint-venture

OBA (50%) bleef het goed doen. De in 2001 ingezette opgaande lijn werd hiermee verder doorgetrokken. In 2006 zijn geen bijzondere resultaten opgenomen, waardoor het nettoresultaat gelijk is aan het genormaliseerde resultaat (€ 8,8 miljoen, ten opzichte van

€ 11,0 miljoen, inclusief € 3,1 miljoen bijzondere resultaten, in 2005).

De solvabiliteit is verder verbeterd. Het eigen vermogen in procenten van het balanstotaal steeg met 2,1 procentpunten naar 67,5%.

In 2006 werd gefocust op investeringen, verhoging van de kwaliteit van de omzet, verbetering van de operationele prestaties, vergroting van de efficiency en projecten.

Bij de deelnemingen werd voor € 50 miljoen geïnvesteerd. Het ging vooral om uitbreidingsinvesteringen ter vergroting van de overslag-, opslag- en doorvoercapaciteit, en daarnaast om investeringen die de operationele en commerciële slagkracht versterken.

Tijdens de op 23 mei 2007 te houden jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders zal worden voorgesteld een dividend van EUR 0,50 per aandeel à EUR 1,-- nominaal te declareren (over 2005: € 0,35).

De directie verwacht dat het nettoresultaat over het eerste halfjaar beter zal zijn dan vorig jaar (eerste halfjaar 2006 € 3,6 miljoen). Afgezien van de verwachting dat de rendementsdoelstelling (15% van het eigen vermogen per 1 januari) minimaal zal worden gehaald, wordt in dit stadium nog geen concretere uitspraak gedaan over het gehele jaar.



Kernpunt van de strategie voor de komende jaren blijft om de winstgevendheid verder te verbeteren en de activiteiten van de vennootschap verder uit te breiden, teneinde het volledige potentieel van alle kansrijke opties voor de vennootschap optimaal te benutten. De strategisch gelegen terminals in diverse grote Nederlandse havens (Rotterdam, Amsterdam, Terneuzen en Vlissingen) bieden uitstekende kansen voor verdere uitbreidingen in een omgeving die wordt gekenmerkt door schaarste aan terreinen aan diep water; samen met de investeringen die in 2005 en 2006 zijn gepleegd, de thans in uitvoering zijnde vervangings- en uitbreidingsinvesteringen en diverse projecten geven deze voldoende aanleiding om te veronderstellen dat deze strategie ook met succes ten uitvoer kan worden gebracht. Hierbij moet worden gedacht aan het ontwikkelen van diverse bedrijfsterreinen, ter verbetering van de prestaties van de huidige deelnemingen, en het beter spreiden van de activiteiten via investeringen in nieuwe groeimarkten, zoals natte bulk en biobrandstoffen. Naast handhaving van de focus op de huidige belangrijke bulkmarkten –met kolen en biomassa als belangrijkste groeiers- , wil de vennootschap direct betrokken zijn bij de basisontwikkeling van dergelijke perspectiefrijke markten.

Gelet op de huidige ontwikkelingen, de mogelijkheden en kansen, verwacht de directie dat de vooruitzichten voor de langere termijn gunstig zijn




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL