HEIJMANS VOORZIENING VAN 54 MILJOEN EURO IS ADEQUAAT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/09/2006 11:05
Definitieve boetes NMa bekendgemaakt
Heijmans heeft vandaag de definitieve beschikkingen inzake de GWW-boetes ontvangen van de NMa. In totaal wordt een kortingspercentage van 55 procent gehanteerd. Belangrijk argument van de NMa is de medewerking van Heijmans aan de versnelde sanctieprocedure en de genomen maatregelen om 'schoon schip' te maken.

Heijmans heeft ten laste van het resultaat van 2003 en 2004 een bedrag van 45 miljoen euro als voorziening genomen voor de afwikkeling van de bouwzaak. Vorige week is een additionele voorziening genomen van 9 miljoen euro ten laste van het resultaat 2006. Aanleiding was de boete die de Europese Commissie oplegde in de 'bitumenzaak'. Heijmans overweegt hiertegen in beroep te gaan. In totaal heeft Heijmans 54 miljoen euro aan voorzieningen getroffen voor de financiƫle afhandeling van de bouwzaak.

Met de nu opgelegde definitieve boetes heeft Heijmans rekening gehouden. De getroffen voorzieningen zijn adequaat. De prognose voor de winst na belastingen blijft 78 miljoen euro. Heijmans handhaaft haar dividendvoorstel 2006 van 1, 45 euro per aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL