Heijmans in PPS-project 3e kolk Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/11/2015 07:32
Heijmans wordt betrokken bij het consortium van BESIX Group, RebelValley en TDPartners dat door Rijkswaterstaat voorlopig is aangewezen als geselecteerde inschrijver voor het PPS-project derde kolk Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal. Heijmans krijgt na contract close in deze publiek-private samenwerking een aandeel van een derde in de combinatie die de bouw realiseert (EPC) en neemt deel in de speciaal op te richten projectvennootschap (SPC). Ook zal Heijmans betrokken zijn bij het uitvoeren van meerjarig onderhoud. Financial Close is voorzien in het eerste kwartaal 2016.

Met het project wil Rijkswaterstaat ter hoogte van Nieuwegein de doorvaart op het Lekkanaal verbeteren en de wachttijden bij de Beatrixsluis voor binnenvaartschepen verkorten.
Het project omvat onder andere de realisatie van een derde sluiskolk, de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van voorhavens en extra ligplaatsen in het kanaal. Het Lekkanaal, met daarin de Prinses Beatrixsluis, verbindt het Amsterdam-Rijnkanaal met de Lek en is een belangrijke waterweg tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam.

Het project wordt uitgevoerd als Publiek Private Samenwerking (PPS) met een DBFM-contract, waarbij ontwerp, nieuwbouw, financiering en onderhoud voor een langere periode in handen van een private partij liggen.

Naar verwachting starten de werkzaamheden in september 2016. Vervolgens zijn de derde kolk van de Beatrixsluis en het verbrede Lekkanaal 2019 gereed, waarna de onderhoudsperiode van 27 jaar ingaat.

tijd 10.45
Heijmans EUR 6,44 +24ct vol. 27.374



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL