Heijmans komt met winst verlaging 2003 van ca. 14%.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/09/2003 15:35
Heijmans N.V. (bouw, vastgoedontwikkeling en aanverwante activiteiten) heeft een turbulent eerste halfjaar 2003 achter de rug. Gewijzigde economische omstandigheden, politieke instabiliteit en reorganisaties zetten het resultaat in vooral commercieel vastgoed, reguliere infrastructuur en toelevering onder druk. Positief waren de verkoop en bouw van woningen en de bouw van grote utilitaire en infrastructurele projecten.
De gestegen woningverkopen, het selectieve inschrijvingsbeleid op projecten en kostenreducties zullen naar verwachting leiden tot een verbetering van de winstgevendheid ten opzichte van de eerste helft van 2003. Voor het gehele jaar 2003 verlaat Heijmans haar winstdoelstelling van € 87,6 miljoen en gaat zij uit van een nettowinst van circa € 75 miljoen. Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele gevolgen van onderzoeken door NMa en OM naar de bouwenquête. De orderportefeuille is goed gevuld. Op korte termijn zal meer prioriteit gegeven worden aan cashflow en marge boven omzetgroei. De strategische focus van Heijmans op middellange termijn is gericht op activiteiten in de bouwketen met een hogere marge om tot verdere waardecreërende groei te komen. In dit kader zullen nieuwe strategische doelstellingen voor de periode tot 2008 worden vastgesteld.

Ook Heijmans kan de verwachting niet waarmaken, maar zaken doen is niet altijd hogere winst. Dat bleek ook bij CSM, maar er is geen man overboord !



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL