Ontwikkeling nettovermogenswaarde in 2004 bij HAL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/05/2004 11:09
De nettovermogenswaarde nà winstverdeling, gebaseerd op de marktwaarde van de beursgenoteerde belangen en de liquiditeitenportefeuille, bedroeg per 21 mei 2004

€ 1.780 miljoen (€ 27,95 per aandeel), hetgeen een daling van € 13 miljoen (€ 0,20 per aandeel) sinds eind 2003 vertegenwoordigt.

In deze nettovermogenswaarde is het belang in GrandVision S.A. tegen marktwaarde gewaardeerd. Op 17 mei 2004 is een prospectus bij de Franse beursautoriteiten gedeponeerd om de beursnotering van deze onderneming te beëindigen. De beëindiging van de beursnotering zal tot gevolg hebben dat het belang niet meer tegen marktwaarde in de nettovermogenswaarde zal worden opgenomen maar als niet-genoteerde geconsolideerde deelneming zal worden behandeld. Dit zal een negatief effect op de nettovermogenswaarde hebben van circa € 35 miljoen (€ 0,55 per aandeel).

Zoals vermeld in het jaarverslag over 2003, heeft Luxottica Group S.p.A een bod op alle uitstaande aandelen Cole National uitgebracht van $ 22,50 per aandeel. HAL heeft een belang van 19% in Cole. Indien het bod van Luxottica slaagt, zal HAL een winst van meer dan USD 55 miljoen realiseren op de verkoop van haar belang. Het is op dit moment echter onzeker of deze transactie doorgang zal vinden.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL