Grontmij: principeovereenstemming over verkoop deel vastgoedontwikkelingsactiviteiten in Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/07/2005 09:49
Verkoop deel vastgoedactiviteiten verdere stap in desinvesteringsproces
Inkomende kasstroom: EUR 7 miljoen; transactie op basis van boekwaarde

Grontmij heeft overeenstemming bereikt met Holland Ontwikkel Groep BV over de verkoop van een deel van haar activiteiten op het gebied van vastgoedontwikkeling in Nederland. De transactie zal aan het eind van het derde kwartaal dan wel het begin van het vierde kwartaal 2005 worden afgerond.

Holland Ontwikkel Groep BV, gevestigd te Twello, is een van de grotere projectontwikkelaars in Nederland. Met de overname verstevigt Holland Ontwikkel Groep haar positie op de Nederlandse markt.

In haar persbericht van 11 maart 2004 heeft Grontmij aangekondigd dat zij in 2004 en 2005 de omvang van de kapitaalintensieve activiteiten, gebundeld in Ontwikkeling & Exploitatie, stapsgewijs zal verkleinen via desinvesteringen. De opbrengsten zullen in eerste instantie worden aangewend om de rentedragende schulden verder te reduceren dan wel de kaspositie te versterken om in de groei van de Advies- & Ingenieursbureaus te investeren.

De voorgenomen verkoop van de vastgoedontwikkelingsactiviteiten aan Holland Ontwikkel Groep is een verdere stap in het desinvesteringsproces. Circa 70% van de medewerkers en circa 50% van de projecten in Nederland worden door Holland Ontwikkel Groep overgenomen. De inkomende kasstroom bedraagt EUR 7 miljoen. De transactie vindt plaats op basis van boekwaarde.

De overige projecten worden verkocht aan derden dan wel door Grontmij zelf afgerond. Holland Ontwikkel Groep heeft bovendien een optie op een aantal van deze overige projecten. Indien deze optie volledig wordt uitgeoefend, bedraagt de additionele inkomende kasstroom maximaal EUR 7 miljoen.

In het kader van het desinvesteringsproces van de kapitaalintensieve activiteiten zijn vanaf eind 2004 tot op heden de dochteronderneming Delgromij (delfstoffenwinning) en de belangen in SBI Friesland en Vagron (beide reststoffenverwerking) verkocht.

Het desinvesteringsproces van de overige bedrijfsonderdelen in de vastgoedontwikkeling is in volle gang. De complexiteit en samenstelling van de betrokken ondernemingen vereisen echter de nodige zorgvuldigheid. Wij verwachten de desinvesteringen van de vastgoedontwikkelingsactiviteiten in 2005 af te kunnen ronden.
De Bilt, 19 juli 2005
Bron : Grontmij





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL