Grontmij, PROVADA-blog 2 Onno Zwart: Drukke eerste dag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/06/2010 15:41
Na de gebruikelijke aanloop in de eerste openingsuren was het gisteren druk op de PROVADA. Én in onze stand.
Het debat in onze stand over de herstructurering van bedrijventerreinen droeg daar zeker aan bij. Net als de ontvangst en borrel van Vastgoed Management Nederland. Mede daardoor konden we met veel mensen spreken over de markt, over projecten en over opportunities voor Grontmij. In de loop van de dag vulde de map met afspraakformulieren zich gestaag.

Of zoals Flip Kerkhoven, de baas van de PROVADA het zegt: “de PROVADA is een ontmoetingsplaats voor iedereen uit de wereld van vastgoed en stedelijke ontwikkeling”. Nou, wij willen die ‘iedereen’ best graag spreken. De standbemanning doet daarom zijn best om ‘iedereen’ ook met ons te willen laten kennismaken. Hoe we dat doen? Om te beginnen trekt onze stand. De ligging is fantastisch. Een zichtlocatie in vastgoedtermen. Twee in het oog springende, draaiende zuilen (waarvan één in de vorm van een kantoortoren) met allerhande Grontmij-informatie en bewegende beelden (ja ja, ook vastgoedmensen kijken graag plaatjes) zorgen voor extra aandacht.

Zonder deuren is het makkelijk binnenvallen. Bezoekers lopen heel gemakkelijk onze stand op. En dan volgt natuurlijk de beroemde verkoperstruc; want je stormt niet op iemand af met de vraag “Kan ik u helpen?” Dan zegt de klant namelijk ”uuuh, nee ik kijk even rond”. Je wacht het goede moment af en slaat dan toe. Ons verhaal? Check Utrecht 2040 op YouTube of Thedevelopmentengineers.nl en raak geïnspieerd.

Duurzaam vastgoed blijft. Huurders vragen het, aandeelhouders willen het. Het verduurzamen van bestaande bouw geniet voorkeur boven nieuwbouw. Groen wint van grijs. Duurzame kantoorgebouwen genereren hogere huurinkomsten en een betere bezettingsgraad. De helft van de kantorenvoorraad raakt overbodig. We zullen daar iets anders mee moeten doen. Andere tijden breken aan met nieuwe kansen voor gebiedsontwikkeling. Met meer samenwerking en minder regeldruk. Met gemeenten die door lege gemeentekassen op zoek zijn naar slimme oplossingen. Overheden en marktpartijen gaan structurele leegstand en noodzakelijke transformatieopgaven gezamenlijk aanpakken.

Als er nog iemand is die twijfelt aan de juistheid en de kansrijkheid van onze Grontmij-strategie om hoog in de eredivisie te willen spelen van de ruimtelijke ontwikkeling van ons land, dan hoop ik dat de headlines van dag 1 van de PROVADA toch voldoende overtuigen. Dit is waar het om gaat. Dit is waar ‘iedereen’ het over heeft. Dit is wat ons te doen staat. Just do it!

Oh ja, en over voetbal gesproken. Naast het grijs van de pakken, domineert het oranje in de gangpaden. Geloof het of niet. Er lopen heel wat vastgoedmannen en -vrouwen (voor gek…?) met een oranje toetertje of ander gadget (mag ik er twee meenemen voor de kinderen…?).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL