Positief 1e kwartaal Gamma Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/04/2006 08:31
Omzet: EUR 199 miljoen (2005: EUR 180 miljoen);
Bedrijfsresultaat: EUR 17,3 miljoen (2005: EUR 13,4 miljoen);
Netto groepsresultaat: EUR 8,9 miljoen (2005: EUR 6,0 miljoen).
Gamma Holding heeft in vergelijking tot de tegenvallende eerste drie maanden van 2005 een positief eerste kwartaal achter de rug. De omzet van de groep steeg met 11%. De sector Gamma Technologies ontwikkelde zich gunstig door de genomen maatregelen in het kader van 'Planning for growth' en een stijgende vraag bij vooral Belting, Filtration en Coating & Composite Technology. Ook de sector Gamma Comfort & Style verbeterde, vooral binnen Sleep Care Fabrics. In februari werden de huislinnenactiviteiten van Car Fabrics verkocht aan het Franse HDM-Finance, een grote Europese textielonderneming die strategisch beter in staat is om verdere groei van het onderdeel te bewerkstelligen. Net als in de eerste drie maanden van 2005 zijn er in het eerste kwartaal van 2006 geen noemenswaardige herstructureringskosten genomen.

Gamma Technologies
Binnen de sector Gamma Technologies kon Belting Technology profiteren van eerder genomen efficiencymaatregelen en een stijgende vraag in vrijwel alle productgroepen. De omzet groeide in alle markten, onder meer door het leveren van proces- en transportbanden aan internationale luchthavens, zoals Beijing en Seoul. De omzet van Coating & Composite Technology nam eveneens sterk toe, mede door een versterking van de verkoopstructuur in Frankrijk, Mexico en de Verenigde Staten. Ook in het Midden-Oosten en China was er sprake van een hogere afzet. Als gevolg van het komende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, leverde de business unit bovendien veel tentdoek. Ook de omzet van Filtration Technology steeg, vooral door een aantrekkende vraag in Europa, Australiƫ en Zuid-Afrika. Ter versterking van de positie in groeimarkten acquireerde de business unit bovendien het Poolse Barimex B en het Zuid-Afrikaanse Filtaflo, twee kleine ondernemingen die zijn gespecialiseerd in filterproducten voor zowel natte als droge filtratie. De omzet van Sailcloth bleef vrijwel gelijk. Per saldo steeg de omzet van de sector Gamma Technologies met 16% van EUR 111 miljoen in 2005 naar EUR 128 miljoen in 2006.

Gamma Comfort & Style
Binnen de sector Gamma Comfort & Style steeg de omzet van Sleep Care Fabrics, vooral door de onlangs geacquireerde Mexicaanse matrasstoffenproducent Telartex en voorzichtig marktherstel in Europa. De business unit heeft echter nog steeds te maken met verscherpte prijsdruk. Verder intensiveert Sleep Care haar strategie om de kosten in overeenstemming te brengen met de spreiding van activiteiten. In dat verband is in het eerste kwartaal het voornemen uitgesproken om een deel van de activiteiten van de Duitse dochteronderneming Schoedel naar Tsjechiƫ te verplaatsen. Bovendien is in Turkije met de bouw van een nieuwe productielocatie gestart.

De omzet van Exotic Fabrics bleef achter bij vorig jaar. De business unit blijft voor wat betreft de lokale merken GTP en Uniwax hinder ondervinden van de moeilijke politieke en economische situatie in West-Afrika. Bovendien moet de business unit concurreren met laag geprijsde import uit China. In Ghana, Ivoorkust en Nederland worden in dat verband verdere efficiencymaatregelen getroffen. Eind 2005 is een onderzoek gestart ter versterking van het toekomstperspectief van de business unit. De resultaten van dit onderzoek worden in de tweede helft van dit jaar bekendgemaakt.

Per saldo steeg de omzet van de sector Gamma Comfort & Style met 3% van EUR 69 miljoen in 2005 tot EUR 71 miljoen in 2006.

Vooruitzichten
In vergelijking tot het tegenvallende eerste kwartaal van 2005 zijn de eerste drie maanden van 2006 positief verlopen.

Binnen de sector Gamma Technologies zijn de vooruitzichten gunstig en staat het programma 'Planning for growth' goed op de rails. Binnen Gamma Comfort & Style worden de reeds ingezette maatregelen versneld uitgevoerd. Hierdoor is Gamma Holding op de goede weg om haar groei- en rendementsdoelstellingen in 2007 te halen.

Het jaar 2006 moet nog steeds worden gezien als een transitiejaar, waarin zoals eerder aangegeven nog circa EUR 10 miljoen aan herstructureringskosten zullen moeten worden genomen. In dit stadium is het daarom nog te vroeg om verdere uitspraken te doen over de resultaten van Gamma Holding over geheel 2006.
Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 26 april 2006




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL