Gamma Holding acquireert Mexicaanse matrasstoffenproducent

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/07/2005 18:37
Gamma Holding N.V. heeft op 14 juli 2005 overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van de Telartex groep in Mexico. Door de overname wordt de positie van wereldmarktleider Sleep Care Fabrics ook in Centraal-Amerika verder versterkt. De business unit heeft nu verkoop- en productievestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Centraal- en Zuid-Amerika, Australiƫ en China.

Telartex is met een omzet van circa USD 12,5 miljoen (2004) de grootste matrasstoffenproducent in Centraal-Amerika. In totaal zijn bij het bedrijf 190 personen werkzaam. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in de omgeving van Mexico City.

Met de acquisitie verwerft Sleep Care Fabrics zich een leidende positie op de veelbelovende markt van Centraal-Amerika. Bovendien zal vanuit Mexico de Amerikaanse markt worden bediend. De overname past in het streven om capaciteit in West-Europa af te bouwen. Op dit moment kunnen er nog geen concrete uitspraken worden gedaan omtrent eventuele personele consequenties.

De overname is gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De transactie zal een positieve invloed hebben op de winst per aandeel. Telartex is met ingang van 1 juli 2005 in de geconsolideerde cijfers opgenomen.

Helmond, 15 juli 2005
Raad van Bestuur



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL