Nieuwe bestuursvoorzitter en verlenging financiering Gamma Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/07/2009 18:38
Na afloop van de op 30 juli 2009 gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Gamma Holding N.V. heeft de Raad van Commissarissen de heer Ir. J.H.L. (Jan) Albers benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Gamma Holding. De heer Albers volgt de heer Veninga in die functie op.

Jan Albers (57 jaar) is vanaf 1980 in diverse managementfuncties werkzaam geweest bij Koninklijke Philips Electronics N.V., voornamelijk in het buitenland. In de periode 1998 - 2003 werkte hij voor het Duitse technologieconcern GEA AG, vanaf 2000 als lid van de Raad van Bestuur. In zijn meest recente functies is de heer Albers onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Vanderlande Industries B.V., voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond en voorzitter van de Raad van Commissarissen van UVA Holding B.V. en Helvoet Holding N.V.

Tijdens dezelfde vergadering is besloten tot wijziging van de statuten van Gamma Holding en is de Raad van Bestuur aangewezen als bevoegd orgaan om aan haar bankensyndicaat het recht toe te kennen een deel van de financiering ad EUR 30 miljoen om te zetten in nieuw uit te geven 12% cumulatief preferente aandelen in Gamma Holding N.V. Het dividend op de cumulatief preferente aandelen is 12% over het op die aandelen gestorte bedrag. Het bankensyndicaat kan hiermee gezamenlijk 50,1% van de stemrechten in het vergrote geplaatste aandelenkapitaal van Gamma Holding verkrijgen.

De toekenning van dit conversierecht is een belangrijke voorwaarde voor de verlenging van de looptijd van de bestaande financiering van Gamma Holding tot medio juli 2011.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 30 juli 2009



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL