Verbeterde financieringsvoorwaarden voor Gamma Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/07/2009 08:26
Gamma Holding heeft een principeakkoord met het bestaande bankensyndicaat bereikt over een wijziging van de eerder op 18 februari 2009 overeengekomen financiering tot maart 2010. Deze houden voor de groep een verbetering in.

In de nieuwe verbeterde overeenkomst zijn de financiële convenanten verruimd en wordt rekening gehouden met de moeilijke marktomstandigheden waarmee Gamma Holding te kampen heeft. Bovendien is een verlenging van de financiering tot juni 2011 mogelijk. Dit geeft de onderneming de tijd om haar programma van kostenbesparingen, desinvesteringen en herstructureringen ten uitvoer te brengen. Eén van de voorwaarden voor die verlenging is de toekenning van een conversierecht aan het bankensyndicaat. Met dit recht mogen de banken een deel van de financiering à EUR 30 miljoen in nieuw uit te geven cumulatief preferente aandelen omzetten. Het dividend op de cumulatief preferente aandelen is 12% over het op die aandelen gestorte bedrag. Het bankensyndicaat kan hiermee gezamenlijk ten minste 50,1% van de stemrechten in het vergrote geplaatste aandelenkapitaal van Gamma Holding verkrijgen. De banken kunnen deze optie alleen uitoefenen als (i) de kredietruimte onder de nieuwe kredietovereenkomsten minder is dan EUR 5 miljoen, of (ii) de EBITDA ten opzichte van de netto rentedragende schuld groter is dan 7,5.

De toekenning van het conversierecht en de daarvoor noodzakelijke wijziging van de statuten van Gamma Holding moeten door de aandeelhouders worden goedgekeurd. Hiervoor zal op donderdag 30 juli 2009 om 11.00 uur een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij Gamma Holding plaatsvinden, Panovenweg 12 te Helmond.

De volledige agenda voor deze vergadering met de toelichting en de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder een voorstel tot statutenwijziging, liggen ter inzage bij de Vennootschap en ABN AMRO Bank N.V., handelend onder de naam RBS, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP te Amsterdam en zijn tevens beschikbaar op de website van Gamma Holding (www.gammaholding.nl).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL