Gamma Holding verkoopt Car Fabrics

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/02/2007 18:00
Gamma Holding heeft het voornemen om de autobekledingsactiviteiten van haar dochterondernemingen De Witte Lietaer in België en Delcar in Frankrijk te verkopen aan het Duitse AUNDE Achter & Ebels GmbH. De omzet van de te verkopen activiteiten bedraagt circa EUR 110 miljoen. AUNDE is een belangrijke leverancier van stoffen voor de automobielindustrie.

Het streven is om de transactie in het eerste kwartaal van 2007 af te ronden. Over de transactiesom worden geen mededelingen gedaan. Samen hebben De Witte Lietaer en Delcar ongeveer 420 medewerkers in dienst. Naar verwachting zal deze verkoop geen invloed hebben op het aantal werknemers. Over deze transactie heeft vandaag overleg plaatsgevonden met de sociale partners.

Verder heeft Gamma Holding aan twee buitenlandse investeerders haar belang van 50% in de Indiase autobekledingproducent Bhilwara Melba De Witte Private Ltd. verkocht.

Beide transacties vinden plaats in het kader van het eerder aangekondigde voornemen om de Car Fabrics activiteiten, sinds ultimo 2005 onderdeel van discontinued operations, te verkopen. Zoals reeds eerder in 2006 is medegedeeld, werden in dit kader ook Ames Europe en de huislinnenactiviteiten van De Witte Lietaer verkocht. Naar verwachting zal het resultaat van discontinued operations in 2006, met inbegrip van deze transacties, nihil zijn.

Hiermee zal de verkoop van discontinued operations volledig afgerond zijn.

Ten slotte kan worden medegedeeld dat de op 5 december 2006 aangekondigde verkoop van de activiteiten op het gebied van gordijnstoffen en wandbekleding van de business unit Sleep Care Fabrics inmiddels is afgerond. De activiteiten zijn verkocht aan Escofin N.V., een Belgische onderneming gespecialiseerd in decoratietextiel. Over de transactiesom worden geen mededelingen gedaan.

Op 23 februari 2007 publiceert Gamma Holding vóór beurs de jaarcijfers over 2006.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 5 februari 2007





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL