Frans Maas nader bekeken en groei moet ver vandaan komen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/03/2004 08:27
De groei bij Frans Maas moet ver vandaan komen en zij mikken op Oost Europa en Azie. Daar zal dan een gedegen organisatie moeten zijn, want in die landen staan de Westerse bedrijven weleens voor onaangename verrassingen.
Frans Maas heeft een stabiel bedrijfsresultaat neergezet qua omzet en nettowinst en met de vooruitzichten zijn wij (red.) niet enthousiaster geworden. Omzet op EUR 1.021,4 miljoen (was 1.010,3 miljoen) en de nettowinst EUR 10,1 miljoen en dat was 10 rond vorig jaar. De winst per aandeel 2003 EUR 1,72 en dat was EUR 1,71 en het dividend wordt licht verhoogd naar EUR 0,85 (was 0,80).
Als je dan zie dat de koers van de ruim 20 vorig jaar maart naar de EUR 26 is opgelopen, vinden wij dat de beleggers het aandeel koesteren, terwijl daar met een wisseling naar een ander fonds aanzienlijk betere beleggingsresultaten waren te bereiken. Kijk naar een Nedlloyd, van 10 naar 35, Univar van de 5 naar 15, Stork van de 6 naar de 15 en zo kunnen wij wel even doorgaan.
Frans Maas zal veel beleggers uit haar regio hebben en dan neem je niet zo gauw afscheid. Wij schreven het al eerder, bij grote hoeveelheden een gedeeltelijke wisseling naar een ander fonds. Daar veranderen wij niets aan, want Frans Maas heeft nog een lange weg te gaan naar echt betere en hogere resultaten.
De k/w is hoog met 15.3 en het rendement vinden wij te laag met ca. 3,25% en kijk eens naar het hefboomeffect! Imtech zit lager in koers en geeft meer dividend EUR 1,07 en daar verwachten wij meer van.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL