Fox Kids Europe in belangstelling van de Mol.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/03/2004 16:00
Fox Kids Europe zit in de belangstelling van de heer de Mol en de koers is al boven de EUR 10 uitgekomen en dat vinden wij van de redactie voldoende. Toen de heer de Mol zijn 5,1% belang nam liep de koers van de ca. eur 5 naar ruim eur 7 en daalde toen weer ruim EUR 1.
Wij verwachten deze gang weer, want bij Disney zit het grootste deel van de stukken.
Hier nog even de resultaten van het boekjaar 200/3, dat per 30/9/03,
een nettowinst geboekt van 3,8 miljoen dollar ( wpa ca. $ 0.05 red.), aldus de entertainmentonderneming donderdag. Het resultaat is na aftrek van een impairlast (last voor extra afschrijvingen) van 4,7 miljoen dollar.
In het boekjaar 2001/2002 boekte Fox Kids, voornamelijk door een impairmentlast van 26 miljoen dollar een nettoverlies van 29 miljoen dollar.
De omzet kwam uit op 152 miljoen dollar, vergeleken met 132 miljoen dollar een jaar eerder.
De omzet uit advertenties steeg met 36% naar 30,3 miljoen dollar. De omzet uit programma distributie daalde met 22% tot 31,4 miljoen dollar.
Fox Kids had op 30 september 34,8 miljoen abonnees in 57 landen, een stijging van 2,5 miljoen op jaarbasis.
De kaspositie van de onderneming bedroeg eind september 51,5 miljoen dollar.

Vandaag 17/3/04, meldde Fox Kids, dat een een bijzondere lasten i.v.m. verhuizing in de eerste helft van het boekjaar 2003/4 van $ 6 miljoen wordt genomen. Fox Kids verplaatst de eigen kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk naar de terreinen van Disney in beide landen. De totale kosten van de verhuizing bedragen 12 miljoen dollar, waarvan Disney de helft op zich neemt.

Wij van de redactie zijn niet "kapot" van dit aandeel, het heeft hier eigenlijk maar een beperkte omvang en dan de prijs van het aandeel! Iedereen heeft zo zijn/haar eigen belangen, maar wij zouden op deze prijs niet meer instappen.
Een belang van 5% of meer, biedt onderhandelingen met de overnemende partij, maar de kleine beleggerkan slechts afwachten, wat eruit komt.
Dit aandeel is goed geprijsd op EUR 10,29.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL