Fornix BioSciences versterkt divisie Theranostics met overname

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/09/2005 08:22
· Fornix neemt alle aandelen van Laprolan/Comformed (verder Laprolan) over
· Laprolan vormt belangrijke aanvulling op activiteiten Theranostics-divisie
· Laprolan zal naar verwachting over 2005 een omzet genereren van circa € 6 miljoen met een geprognosticeerde EBIT van circa € 2 miljoen
· Overname per 1 januari 2006 in consolidatie opgenomen
· Divisie Theranostics in 2006 winstgevend
· Directe positieve bijdrage aan de winst per aandeel van Fornix in 2006
· Voortgaande rationalisatie bestaande onderdelen Theranostics

LELYSTAD - Biofarmaceutische onderneming Fornix BioSciences (Euronext: AFORBI) maakt bekend dat met de aandeelhouders van de in Beuningen, Gelderland, gevestigde distributeur van medische hulpmiddelen Laprolan in principe overeenstemming is bereikt over volledige overname van dit bedrijf. Laprolan zal naar verwachting over 2005 een omzet genereren van circa 6 miljoen euro met een geprognosticeerde EBIT (winst voor rente en belastingen) van circa 2 miljoen euro. De overname van Laprolan zal een belangrijke uitbreiding en versterking betekenen voor de huidige activiteiten van de divisie Theranostics op het gebied van diagnostiek van infectieziekten en urologische aandoeningen. Naar verwachting zal deze divisie door de komst van Laprolan in 2006 winstgevend zijn en positief bijdragen aan het resultaat en de winst per aandeel van Fornix over dat boekjaar.

De activiteiten van Laprolan, dat 17 medewerkers heeft, richten zich op de marketing, verkoop en distributie van medische en verpleegkundige verbruiksartikelen op het gebied van onder meer urologie, stomazorg en wondverzorging alsmede van wasbare incontinentiematerialen en matrassen tegen doorligwonden. Verwacht wordt dat de transactie begin december 2005 zal worden afgerond, waarna de onderneming per 1 januari van het komende jaar zal worden meegeconsolideerd. Het huidige succesvolle management van de onderneming zal ook na de overname in functie blijven.

Cees Bergman, CEO van Fornix BioSciences is verheugd over de voorgenomen overname: "Zoals eerder aangegeven streeft Fornix voortdurend naar uitbreiding van haar activiteiten binnen de medische sector en wordt continu gekeken naar passende acquisities die de aandeelhouderswaarde van Fornix kunnen versterken. Ik ben dan ook zeer blij met de komst van Laprolan, dat niet alleen een belangrijke bijdrage zal leveren aan het realiseren van de strategische doelstellingen van onze relatief nieuwe divisie Theranostics, maar bovendien deze divisie in 2006 in één klap winstgevend maakt en bij zal laten dragen aan de winst per aandeel van Fornix als geheel. Verder zien we dat de markt voor medische hulpmiddelen veelbelovende perspectieven biedt. We zullen bezien hoe we de bestaande activiteiten op dit gebied binnen de onderneming zo efficiënt mogelijk met die van Laprolan kunnen combineren."

De overname van Laprolan is een logische stap in het streven van de onderneming om de tot op heden nog niet winstgevende divisie Theranostics zo spoedig mogelijk een positieve bijdrage aan het resultaat te laten brengen. In dit proces van rationalisatie behoort de desinvestering van niet winstgevende onderdelen van deze divisie eveneens tot een van de opties die worden overwogen.

Profiel Fornix BioSciences N.V.
Fornix BioSciences N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, richt zich op productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen en microbiologische producten, op de inkoop, marketing en distributie van gepatenteerde geneesmiddelen, alsmede op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. De positieve cashflow uit de winstgevende onderdelen draagt bij aan de Research & Development-divisie. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier divisies, die weer bestaan uit werkmaatschappijen.

De Allergiedivisie, die wordt gevormd door Artu Biologicals, concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen, de Handelsdivisie richt zich met Fisher Farma op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen, de divisie Theranostics beweegt zich op het gebied van de diagnostische producten en systemen, de Research- en Development-divisie legt zich toe op biotechnologisch onderzoek. De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de officiële markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.
Bron : Fornix BioSciences




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL