BAVA Eriks i.v.m. de bieding van EUR 48 door SHV.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/07/2009 13:33
De voorzitter A.A. Olijslager opende even na 10.00 uur de BAVA i.v.m. het bod van SHV op Eriks van EUR 48,--
De Voorzitter was kort en had schijnbaar niet zijn beste been als eerste uit bed gedaan vanmorgen. Onplezierig kwam hij over.Aanwezig 46 stamgerechtigden en 12 genodigden. Totaal hadden die stemger. 6.779.372 tezamen 61,64% Opvallend dat Parcom (ING) met 19,52% NIET aanwezig was.
Dat had natuurlijk te maken met de reeds gegeven goedkeuring aan het bod van EUR 48 of er moeten andere bieders komen die 15% boven die prijs willen geven. Toch vinden wij het onbehoorlijk dat die partij afwezig was. Maar zij zitten wel als Advisuers en bemiddelaars in het spel van de bieding.
Voor wat hoort wat.
Er werd uitleg gegeven door de CEO Eriks dhr J. v.d. Zouw hoe alles was gegaan, de toenadering/besprekingen/zekerheden/verhoging van de EUR 42 naar de EUR 48. Alles was de revue gepasserd kun je wel zeggen. Plussen en minnen voor medewerkers, het Bestuur, de klanten, aandeelhouders en toekomst strategie.
Alles is gewogen, ook dat Eriks ook niet ongevoelig is door de economische situatie van het heden. De prijs van EUR 48 is excl.dividend van 2008.
maar zoals een bezoeker opmerkte, wij hebben wel EUR 1,25 van ons dividend in het bedrijf gelaten over 2008 en dat zou goed zijn voor de toekomst.
Daar profiteren wij dus niet meer van!
Toch wel, want dat is in de berekening meegenomen. Eriks gaat onder de paraplu van SHV als een zelfstandig bedrijf gewoon verder, alleen vertrekken er 2 commissarissen en komen er 4 van SHV voor in de plaats.
Nu hebben al 52% van de grootaandeelhouders ingestemd met de bieding of 15% meer bieding door een ander, maar SHV heeft al 10,04% dus wat is er nog tegen te houden.
Ook was nog overwogen de eigen zelfstandigheid te handhaven, maar SHV zal als goede Moeder voor financiering van toekomstige geldnood zorgen voor allerlei uitbreiding c/q oovernames, dus continuïteit van Eriks gewaarborgd.
Als het niet door gaat moet Eriks ruim EUR 2,0 miljoen fee aan SHV voor onkosten etc betalen. Terecht zei de VEB daar wat van, maar dat is tegenwoordig gebruikelijk, dat soort vergoedingen.
Hoe aan te melden
Neem voor 5 augustus 2009 contact op met Uw bank/bemiddelaar en maak Uw wens kenbaar.
Er kunnen soms kosten, voor Uw rekening, door Uw bank/bemiddelaar inrekening gebracht worden.
Voor aandelen op naam zal de formele aanmelding via ANT Trust worden geregeld.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL