Kemper drinkwaterappendages met KIWA keur ( Econosto) e.a. nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/01/2006 11:19
Enkele maanden geleden heeft de toonaangevende Duitse fabrikant Gebr. Kemper GmbH besloten om de distributie van haar complete leveringsprogramma technisch hoogwaardige bronzen drinkwaterappendages toe te vertrouwen aan Econosto.

De appendages, waaronder controleerbare terugslagkleppen, onderhoudsvrije afsluiters, terugstroombeveiligingen en de nieuwste Multi-term automatische circulatie regelklep, voldoen aan de nieuwste wetgeving en zijn voorzien van KIWA keur.

Voorkom besmetting met legionella
Besmetting met de legionellabacterie is een gezondheidsrisico. Toepassing van de Multi-term automatische circulatie regelklep aan het einde van recirculatieleidingen garandeert echter dat tijdens normaal bedrijf het aantal legionellabacteriën niet groeit. Bovendien heeft u standaard de mogelijkheid om de aanvoertemperatuur periodiek te verhogen waardoor legionellabacteriën worden gedood. In de Multiterm zijn alle belangrijke functies - regelen, desinfecteren, meten, aftappen en afsluiten - verenigd in één product.

Terugstroombeveiligingen
Ter voorkoming van vervuiling van het hoofdleidingnet mag geen water vanuit een gebruiker in het drinkwatersysteem kunnen terugstromen. Afhankelijk van de toepassing en de ernst van de mogelijke vervuiling worden in de NEN EN 1717 acht hoofdgroepen onderscheiden, waarbinnen een aantal types wordt genoemd. Voor water zijn de volgende groepen van belang:

• EA: controleerbare terugslagklep voor eenvoudige en/of ongevaarlijke toepassingen (zoals brandslanghaspels)
• CA: terugstroombeveiliging met vrije uitlaat (zoals c.v.-vulsystemen)
• BA: controleerbare terugstroombeveiliging met vrije uitlaat (zoals waterontharders)

Vraag advies aan Econosto
Welke terugstroombeveiliging u moet kiezen, hangt af van de toepassing en de aard van de mogelijke verontreiniging. Twijfelt u over uw keuze of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Econosto of bezoek ons op stand B050.

Voordelen
• Voorzien van KIWA, DVGW, SVGW en Belg Aqua keur
• Bronzen huizen: lange levensduur, ook bij hoge temperaturen
• Kleppen conform NEN EN 1717 en ISSO 55.1
• Onderhoudsvrije spindelafdichtingen
• Geen dode ruimtes
• Voorzien van geluidsisolatie goedkeuring volgens EN 3822
• Aansluitmogelijkheden op alle gangbare leidingsystemen


Wereldprimeur: Frese Optima
Econosto is er trots op om tijdens VSK 2006 een wereldprimeur te presenteren: de Frese Optima. De zeer interessant geprijsde Frese Optima is de eerste combinatieafsluiter met automatische flowbegrenzing die over het gehele bereik modulerend te regelen is.


Econosto® c.v.-afsluiters met nieuwe IZI-con aansluiting
Ervaring wijst uit dat het aansluiten van diverse soorten buizen met bijbehorende koppelingen kan leiden tot vertraging en fouten. Econosto levert daarom alle mogelijke uitvoeringen van onderblokken, radiatorkranen en voetventielen met de nieuwe standaard.

Econosto® c.v.-producten voor dunwandige, kunststof en Alpex systemen
Onder het eigen Econosto® label introduceert Econosto een complete lijn c.v.-producten voor dunwandige, kunststof en Alpex systemen. De nieuwe lijn omvat c.v.-afsluiters, onderblokken en aansluitleidingen en wordt geleverd met volledige systeemgarantie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL