Concept notulen van Econosto ontvangen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/09/2005 06:55
Wij hebben de concept notulen van Econosto ontvangen van de AVA van 19 mei j.l. en doen daar verslag van. Wij halen de bijzondere zaken even naar voor.
Aanwezig waren 45 personen, stemgerechtigd 29, aantal stemmen 3.845.801 is 28,37% van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen.
De Heer C.Knol zat voor en Mevr. C.Rozema hield de notulen.
De notulen is ook op www.econosto.com te bekijken.
Tot 30-6-2005 zou de reorganisatie bij Econosto duren, die dan 1 1/2 jaar heeft geduurd. Daarin is de schuld reeds in 2004 van EUR 53 miljoen naar EUR 33 miljoen teruggebracht. Het werkkapitaal ging van EUR 53 miljoen naar EUR 45 miljoen. Ook stonden per 1/1/2005 nog twee desinvesteringen op het programma, een in Nederland en een in Tsjechië.
Dit alles leidt al tot een verdere rendementsverbetering bij Econosto. De laatste stappen zijn dus nu (sept. 8) al achter de rug en dat lieten de halfjaarcijfers al goed zien (red. XEA.nl).
De klanten vragen steeds meer van Econosto en daarom gaat Econosto meer met de klant "meedenken en doen"!
De huidige markt in Nederland is meer een vervangingsmarkt en nog geen investeringen. Econosto helpt de klant met haar logistiek en voorraadbeheersing en andere vormen van informatieverschaffing.
Hierdoor is Econosto gestart met haar on-line verkopen en dan kan de klant de voorraden zien en 24 uur per dag en 7 dagen in de week zijn eigen voorraden aanvullen/bestellen. Er is met deze vorm ook in België gestart.
In het Midden Oosten is een duidelijk herstel te zien, maar in de rest Europa is dat minder. In Duitsland tekent zich een herstelletje af.
De balans is verbeterd door de desinvesteringen en de solvabiliteit is van 4,6% naar 6,2%, de ombuiging is er. Ook in het resultaat, dat ging van EUR 2,1 miljoen verlies naar een winst van EUR 1,2 miljoen.
De EBIT in percentage van het netto werkkapitaal liet een duidelijke stijging zien van 13% naar 14%.
Het aantal personeel daalde van 2001 (2.428) naar 2004 950 medewerkers. en de productie per medewerker steeg van EUR 147.000 naar EUR 179.000.
De omzet had nog een daling van EUR 197 miljoen naar EUR 170 miljoen in 2004, totaal 27 miljoen, daarvan was EUR 21 miljoen van desinvesteringen, 3 miljoen koerseffecten en EUR 3 miljoen autonoom.
Ook gingen de bedrijfslasten terug van EUR 194 miljoen naar EUR 163 miljoen in 2004, in vergelijking met 2003.
De kwaliteit van de omzet verbeterde en de marges bleven gelijk.
De omzet kwam voor 42% uit Nederland, 40% uit Europa en 18% daar buiten.
De bedrijfsresultaten geven een beter zicht, Nederland 40%, Europa 32% en de rest. 28%.
De doelstelling blijft een nettoresultaat operationeel 5% EBIT van de omzet. Het werkkapitaal 25% van de omzet.
Econosto heeft hoge verwachtingen van de webshop die nu in Nederland en België draait.
Uit de vragen komen de volgende punten naar voor; er was geen "gouden handdruk" uitgekeerd, Econosto staat open voor een overname, men blijft zich sterk bezighouden met het verbeteren van het rendement van het bedrijf en dat heeft prioriteit. Econosto heeft een samenwerking verband met OneMRO (Rexel (elektrotechnische materialen), Borstlap, bevestigingsmaterialen, bouten en moeren). Zo kan de klant bij een punt terecht en verbeterd de afzet van de deelnemers. Zij leveren aan o.a. DSM en General Electrics. Ook gaat men dit pakket buiten Nederland uitrollen.
Er hoeven geen voorzieningen meer te worden getroffen. Bij EUR 4 kan een een uitbreiding van het aandelen kapitaal komen door de conversie van de conv. Obligatielening.
Alles bijelkaar is Econosto duidelijk aan de weg terug en met de vernieuwde leiding lijken de kansen duidelijk aanwezig om de tend naar boven vast te houden. Alleen is het wachten op investeringen in Nederland en delen van Europa.
Econosto heeft nog wat meerr tijd nodig!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL