Stijging Econosto verklaard, door verkoop dochter aan mangement

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/03/2004 11:42
Handelsonderneming Econosto heeft de dochterondernemingen Gutteling en Machinefabriek A.J. van Rooyen en Zoon verkocht voor ruim 1 miljoen euro.
De directeur van Gutteling krijgt beide bedrijven in handen. Dat heeft Econosto vrijdag nabeurs laten weten. Econosto doet de onderdelen van de hand, omdat het bedrijf zich puur wil richten op de handelsactiviteiten. De opbrengsten zullen gebruikt worden om de schuld te verminderen. Opvallend is dat de beurskoers van Econosto vrijdag steeg met 13,1 procent tot 1,55 euro.
Econosto verkoopt ook dochter Ph. van Vugt, een handelsonderneming in verwarmingsonderdelen. Daartoe is inmiddels een intentieverklaring getekend. Het bedrijf wil verder een aantal kantoorpanden verkopen. De onderhandelingen daarover bevinden zich in een vergevorderd stadium.
De handelsonderneming wil bovendien de kosten verder verlagen. Bestuursvoorzitter F. van Os verwacht dat daarbij banen verdwijnen, maar hij kon nog niet zeggen hoeveel. Gedwongen ontslagen sluit hij niet uit.
Redactie;
Econosto heeft nog steeds geen overeenstemming over hoe de schuldenaflossing(lees obligaties) op te lossen. Wat het allemaal zal worden is nog niet duidelijk, maar het moet niet te lang duren. Speculatief op dit moment.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL