Gilde wil Econosto overnemen voor EUR 7,25 p/a

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/01/2008 08:54
Gilde wil een openbaar bod doen op Econosto voor EUR 7,25 per aandeel in contanten. Dat hebben de bedrijven maandag in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt.

Het bod van de private equitygroep betekent de hoogste prijs voor aandelen Econosto in bijna zeven jaar (zie noot hieronder) en een premie van circa 38,4% op de slotkoers van de laatste handelsdag, 11 januari 2007. Het totale aandelenkapitaal wordt hiermee gewaardeerd op EUR 117 miljoen.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Econosto laten weten het bod 'volledig en unaniem te steunen'. Een groep van grootaandeelhouders, die 51,2% van de geplaatste aandelen Econosto in handen heeft, laat weten de aandelen aan te melden zodra het voorgenomen bod wordt uitgebracht.

Econosto blijft onder dezelfde naam in de markt. De overname zal verder geen directe negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij het groothandelsbedrijf, aldus de nieuwe partners. De private equity investeerder zegt de internationale groeistrategie van Econosto te onderschrijven.

Reactie XEA.nl
De Gilde flikt het weer, hoe durven ze over 7 jaar geleden te praten, in 2000 in een mindere tijd van Econosto stond de hoog koers op EUR 9,20 en laag op EUIR 5,70
De Gilde weet weer net als bij Norit de aandeelhouders van het eerste uur te benadelen. Toen staken ze ook net "no-time" 80 MILJOEN in hun zak. Dank je wel dochter van de Rabo bank.

Dividend,
want dat zat er nu aan te komen en dat wordt ook nog eens door de neus geboord, dank U wel heren Econosto en de Gilde. Dat is respect hebben voor je aandeelhouders van het eerste UUR!

Nu blijkt ook dat Dresdner VPV N.V. een belang heeft in Econosto, maar staan niet in het Reg. van de AFM.
Reg. AFM. d.d. 14 jan. 2008
Datum meldingsplicht Uitgevende instelling Meldingsplichtige Info
06 jun 07 Koninklijke Econosto N.V. A. Strating
01 nov 06 Koninklijke Econosto N.V. Janivo Beleggingen B.V.
01 nov 06 Koninklijke Econosto N.V. Gestion deelnemingen V B.V.
01 nov 06 Koninklijke Econosto N.V. A. Strating

Toevoeging.
tijd 11.07
In augustus 1999 stond de koers van Econosto EUR 12,20 tot 12,80
En dan vinden ze dit een goede bieding?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL