Draka and Alcatel bevestigen bundeling wereldwijde glasvezel- en communicatiekabelactiviteiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/05/2004 08:44
Draka Holding N.V. (‘Draka’) maakt bekend dat de bindende overeenkomst met Alcatel S.A. (‘Alcatel’) is getekend ter zake de voorgenomen bundeling van hun wederzijdse wereldwijde glasvezel- en communicatiekabelactiviteiten. Door deze transactie, aangekondigd in het persbericht van 10 februari 2004 j.l., wordt een wereldleider op het gebied van glasvezel en communicatiekabel gecreëerd, waarin Draka een belang van 50,1% verkrijgt en Alcatel een belang van 49,9%. De naam van de nieuwe onderneming is Draka Comteq B.V.

Conform eerdere berichtgeving is het de bedoeling dat de transactie aan het einde van het tweede kwartaal van 2004 zal worden afgerond, afhankelijk van de relevante goedkeuringen. Tevens bevestigt Draka het voornemen om, in samenhang met de transactie, Eur 150 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal uit te geven waarbij de opbrengst gebruikt zal worden om haar balans te versterken. Deze voorgestelde aandelenemissie die kort na afronding van de transactie zal plaatsvinden, is volledig gegarandeerd door Draka’s twee grootaandeelhouders, Flint Holding N.V. en Parcom Ventures B.V. Met inachtneming van de toepasselijke (effecten) wet en regelgeving, zullen de belangen van de bestaande houders van gewone aandelen in Draka worden beschermd door middel van een voorkeursrecht ten aanzien van de nieuw uit te geven aandelen.

Draka is voornemens een buitengewone Vergadering van Aandeelhouders te beleggen, waarin zowel de transactie met Alcatel als de uitgifte van nieuwe aandelen ter goedkeuring aan de aandeelhouders zullen worden voorgelegd.

Redactie,
Wij schreven het in in ons verslag van de AVA van Draka, deze samenwerking kan voor beide partijen een gunstige uitwerking hebben en de emissie zou voor de bestaande aandeelhouders met voorkeur zijn. Wij wachten de BAVA af.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL