Nieuws van DRAKA Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2004 09:33
DRAKA EN ALCATEL CREËREN WERELDLEIDER OP HET GEBIED VAN GLASVEZEL EN COMMUNICATIEKABEL
DRAKA STELT AANDELENEMISSIE VOOR VAN €150 MILJOEN
Draka en Alcatel kondigen vandaag hun voornemen aan om hun wereldwijde glasvezel- en communicatiekabelactiviteiten te bundelen in een gezamenlijke onderneming.
De voorgestelde combinatie zal een uitgebreid productenaanbod hebben op het gebied van glasvezel en glasvezelkabel, evenals een uitgebreid productenpakket voor koper telecommunicatie- en datacommunicatiekabel.
Op het gebied van glasvezel en glasvezelkabel zal de nieuwe onderneming de onbetwiste nummer één in China worden, alsmede een leidende positie innemen in Europa en een belangrijke speler zijn in Noord-Amerika. Voor koper telecommunicatie- en datacommunicatiekabel zal de combinatie een leidende positie in Europa hebben.
De verwachte totale omzet in 2004 van de combinatie is circa €670 miljoen (pro forma, op jaarbasis)1.
De totale industriële synergievoordelen op operationeel niveau bedragen naar verwachting ten minste circa €20 miljoen op jaarbasis vanaf 20052.
Overeengekomen is dat Draka een belang van 50,1% in de nieuwe onderneming neemt en Alcatel een belang van 49,9%.
Draka is voornemens om, in samenloop met de oprichting van de nieuwe onderneming, €150 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal uit te geven.
Deze nieuwe aandelenemissie is volledig gegarandeerd door Draka’s twee grootaandeelhouders, Flint Holding N.V. en Parcom Ventures B.V. Het is de intentie dat de belangen van alle bestaande houders van gewone aandelen in Draka zullen worden beschermd door middel van een voorkeursrecht ten aanzien van de nieuw uit te geven aandelen.
De transactie wordt naar verwachting uiterlijk aan het einde van het tweede kwartaal van 2004 afgerond, de hieraan gekoppelde aandelenemissie volgt daarna.
Jan van Kesteren, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Draka verwoordt zijn commentaar op de voorgestelde combinatie als volgt: “Draka is zeer verheugd over de krachtenbundeling met Alcatel, een mondiaal toonaangevende aanbieder van telecommunicatie-oplossingen. De voorgestelde combinatie versterkt de positie van Draka in de glasvezel- en communicatiekabelsector en vormt als zodanig een
1 Met inbegrip van 100% van de omzet van YOFC 2 Inclusief 100% van de verwachte synergieën in YOFC
1
belangrijke stap voor de strategische ontwikkeling van het concern. In dit verband verschaft de combinatie een unieke mogelijkheid om Draka’s lange-termijn strategie, uit te groeien tot één van de vijf grootste spelers in de mondiale kabelindustrie, te verwezenlijken en waarde te creëren voor de aandeelhouders van Draka.”
Olivier Houssin, Executive Vice President van Alcatel heeft het aldus geformuleerd: “Met deze aankondiging nemen wij een verdere belangrijke stap in onze strategie om een mondiale aanbieder van communicatie-oplossingen te worden. Als onderdeel van deze strategie speelt Alcatel een actieve stimulerende rol bij de noodzakelijke consolidatie van de glasvezel- en glasvezelkabelindustrie. Dankzij deze voorgestelde transactie kan Alcatel tevens haar glasvezelkabelpositie versterken in de strategische FTTH-markt, waarmee de leidende positie wat betreft breedbandtoegang verder wordt versterkt. De voorgestelde combinatie van de activa van Alcatel en Draka zal tevens aanzienlijke technologische en industriële synergievoordelen opleveren.”
Creatie van een wereldleider
Draka (Amsterdam; DRAK.AS) en Alcatel (Parijs: CGEP.PA en NYSE: ALA) hebben vandaag hun voornemen aangekondigd tot bundeling van hun wereldwijde glasvezel- en communicatiekabelactiviteiten in een gezamenlijke onderneming.
De nieuwe onderneming zal beschikken over een ongeëvenaarde productenportefeuille op het gebied van glasvezel en glasvezelkabel, waarbij de telecommunicatie- en de datacommunicatiemarkt een volledig toepassingenpakket wordt geboden. De productenportefeuille van de voorgestelde nieuwe onderneming omvat tevens een uitgebreid productenaanbod op het gebied van koper telecommunicatie- en datacommunicatiekabel.
Op het gebied van glasvezel en glasvezelkabel wordt de combinatie de onbetwiste nummer één in China, door de bundeling van Alcatel’s activa met Draka’s belang in YOFC, de leidende Chinese producent van glasvezel en glasvezelkabel. De nieuwe onderneming zal tevens een leidende positie in Europa innemen en een belangrijke speler zijn in Noord-Amerika. In koper telecommunicatie- en datacommunicatiekabel zal de combinatie een leidende positie in Europa innemen. Het aantal werknemers van de voorgestelde combinatie bedraagt 3.900 (31 december 2003)(1).
Indicatie van financiële betekenis
De inbreng van Draka in de nieuwe onderneming komt overeen met circa €390 miljoen van de verwachte pro-formaomzet op jaarbasis in 2004(2). De resulterende combinatie zal naar verwachting in 2004 een wereldwijde totale pro-formaomzet boeken van circa €670 miljoen (op jaarbasis)(3). De voorgestelde combinatie gaat naar verwachting financieel gezien vanaf 1 juli 2004 van start en zal naar verwachting vanaf 2005 een netto positief effect hebben op Draka’s bedrijfsresultaat en nettoresultaat.
Aanzienlijke mogelijkheden voor synergievoordelen
Draka brengt glasvezelactiviteiten in de combinatie in, evenals communicatiegerelateerde, op koper gebaseerde kabels. Belangrijke elementen van

(1) Met inbegrip van 100% van de werknemers in YOFC (2) Met inbegrip van Draka’s 37,5%-belang in YOFC, op proportioneel geconsolideerde basis (3) Met inbegrip van 100% van de omzet van YOFC


Aan de transactie gekoppelde aandelenuitgifte
Draka is voornemens om, in samenloop met de oprichting van de nieuwe onderneming, €150 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal uit te geven om zodoende haar balans te versterken. Deze nieuwe aandelenemissie is volledig gegarandeerd door Draka’s twee grootaandeelhouders, Flint Holding N.V. en Parcom Ventures B.V., en zal naar verwachting kort na de afronding van de transactie plaatsvinden. Met inachtneming van de toepasselijke (effecten) wet en regelgeving, zullen de belangen van de bestaande houders van gewone aandelen in Draka worden beschermd door middel van een voorkeursrecht ten aanzien van de nieuw uit te geven aandelen.

Wij schreven het de 8e al, Draka kijkt ook uit naar soorten van samenwerkingen, en wij worden op onze wenken bediend!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL